Jamie van Sikkelerus strijdend naar zestiende plaats in start WK Supersport in Australie

 In WK Supersport 600
Jaimie van Sikkelerus heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap supersport in Australie gestreden voor wat hij waard is.De Akersloter reed lang in een groepje vanaf de twaalfde tot aan de zeventiende man waarin het continu stuivertje wisselen was. Van Sikkelerus eindigde na een zwaar bevochten wedstrijd als zestiende en heeft enorm veel ervaring opgedaan in deze eerste wedstrijd.

Op het voor hem onbekende circuit kwam Jaimie gedurende de trainingen steeds beter in zijn ritme. Het circuit staat bekend om haar hoge topsnelheden waarbij je met ruim 270 kilometer per uur de bocht in moet sturen. Jaimie deed dit netjes en na verschillende snelle ronden kwalificeerde hij zich uiteindelijk als negentiende voor de wedstrijd.

In de wedstrijd pakte de jonge Akersloter een goede start maar moest helaas in de eerste bocht een aantal plaatsen prijsgeven. Jaimie bleef hier rustig onder en begon druk uit te oefenen op de rijders die voor hem reden. Hij slaagde erin om verschillende rijders te passeren en na driekwart van de wedstrijd reed hij op een goede vijftiende plaats. Opdat moment reed hij in een groepje vanaf de twaalfde tot aan de zeventiende man dat continu aan het stuivertje wisselen was. In dit groepje werd op het scherpst van de snede gestreden en na een spannende wedstrijd wist van Sikkelerus op een zestiende plaats de finishvlag te passeren.

Na de finishvlag was Jaimie een beetje teleurgesteld dat hij net buiten de punten reed. Wel heeft hij genoten van de prachtige strijd die hij in het groepje van rijders heeft gehad waarbij er zes rijders in dezelfde seconde over de finish kwamen. Jaimie heeft veel vertrouwen opgedaan in deze wedstrijd en weet dat hij erbij kan zitten. De Akersloter wil al zijn sponsoren bedanken die dit voor hem mogelijk maken.

In het weekend van 24 en 25 maart staat de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap supersport op het programma in Thailand.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search