Jaimie van Sikkelerus positief over eerste test met Honda

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus is vorige week teruggekeerd van een zeer positieve trainingsstage in Spanje. Deze training was bedoeld om meters te maken en in het ritme te komen op de nieuwe Honda.

Samen met persoonlijk begeleider Tristan Lentink reed Jaimie met het busje naar Zuid Spanje toe. Daar stond een 3-daagse test in Cartagena op de agenda. Hier stapte Jaimie voor het eerst op de Honda en kwam na de eerste sessie met een big smile van de motor af.

“De motor stuurt fijn en ik voel me goed op deze motor,” was zijn commentaar.
Helaas was het te druk op het circuit met andere deelnemers waardoor Jaimie geen enkele ronde vrij kon rijden en daardoor geen top tijd neer kon zetten. De organisatie werkte helaas hier niet in mee om Jaimie even een paar rondjes alleen op de baan te laten gaan. Zijn tijden waren evengoed scherp, alleen zat er veel meer in. Maar oke, wat het belangrijkste was dat het gevoel erg goed is en daar ging het om.

Ook erg belangrijk was de samenwerking tussen begeleider en coureur en ook dat verliep perfect. De jongens voelen elkaar goed aan en voor Jaimie is het belangrijk dat er iemand naast hem staat die hij kan vertrouwen en waar hij op kan bouwen, en die klik was er!

Na drie dagen testen zijn ze doorgereisd naar Valencia waar het net zoals in Cartagena veel te koud was en waar veel wind stond. Dit helpt niet mee maar ook hier voelde het goed. Helaas ging in de derde sessie van de dag de motor stuk, bout losgelopen die wat was beschadigd waardoor Jaimie op zijn tweede motor verder moest rijden. Ook dat was weer wennen maar bij deze motor hadden ze een probleem met de voorvork. Er werd hard gesleuteld en het probleem werd gevonden, ook dat hoort erbij maar droeg niet positief bij aan de testrondes. Aan het einde van de tweede dag op Valencia hebben Jaimie en Tristan de boel weer ingepakt en zijn met de bus weer naar huis toegereden.

Met een goed gevoel over de motor en relatie met begeleider Tristan ziet Jaimie positief het nieuwe avontuur van het WK supersport tegemoet.

Op 6 februari gaat Jaimie weer terug naar Spanje voor een 2-daagse test in Almeria en dan zit de voorbereiding erop. Op 16 februari reizen Jaimie en Tristan af naar Australie voor de eerste test met de wedstrijdmotor en het team en vier dagen later begint de eerste ronde van het wereldkampioenschap op het circuit van Philip Island. Deze wedstrijd is live te volgen op Eurosport 1 en zal bij ons midden in de nacht uitgezonden worden i.v.m. het grote tijdverschil. Wij wensen Jaimie veel succes en zitten op 25 februari klaar voor de buis voor de aftrap van deze mooie uitdaging van Jaimie, namelijk het wereldkampioenschap Supersport 600. Deze wedstrijd is ook live te zien op www.worldsbk.com.

Jamie bedankt verder alle donateurs en sponsoren die dit mogelijk maken
www.jaimievansikkelerus.nl

Recent Posts

Start typing and press Enter to search