Pittig Thais weekend voor Van Sikkelerus

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus heeft zijn sterke race op Phillip Island niet kunnen doortrekken tijdens de tweede race op het Chang International Circuit in Thailand.

Na een goed begin in de eerste training ging het vervolgens moeizaam en kreeg hij ook nog eens te maken met elektronische problemen in de race. De coureur uit Akersloot kwam als eenentwintigste over de finish.

Na zijn sterke race op Phillip Island waar Jaimie van Sikkelerus een paar tienden tekort kwam voor een WK-punt, vertrok hij afgelopen week met vertrouwen naar de tweede ronde van het World Supersport kampioenschap in Thailand. Er werd gereden op het Chang International Circuit, een compleet nieuwe baan voor Jaimie. Meteen viel het op dat de temperaturen zeer hoog en drukkend waren. Donderdag werden de spullen gereed gemaakt en ging Jaimie samen met zijn persoonlijke begeleider Tristan Lentink het circuit verkennen.

In de eerste vrije training begon Jaimie uitstekend. Hij wist op deze voor hem nieuwe baan een goede tijd te zetten, die een achttiende positie opleverde in de uitslag. Zijn reactie toen hij van de motor stapte was: ‘dit is wel een pittig baantje’. Vanaf de tweede vrije training kwam de coureur uit Akersloot minder in zijn ritme en kwam hij niet aan zijn tijd uit de eerste training. Ook werden er van vrijdag op zaterdag diverse zaken anders afgesteld aan zijn Gemar Lorini Honda, maar ook op de kwalificatiedag kon Jaimie niet het goede gevoel vinden. In de Superpole kwalificatie wist Jaimie wel zijn tijd te verbeteren, maar hij was niet te tevreden met tweeëntwintigste startplaats. Ook kwam Jaimie in zijn laatste ronde nog ten val, maar hij bleef gelukkig ongedeerd.

Jaimie na afloop van de kwalificatie: ‘Ik ben nog niet tevreden over mijn tijden. Ik weet wel waar ik kan verbeteren. Op de data zie je dat ik vaak mijn lijnen niet kon houden en te wijd uit de bochten kom, daar moeten we aan gaan werken. Ik weet dat er meer in zit, maar nu moet ik het gaan laten zien. Een goede start zal zeer belangrijk zijn.’

De wedstrijd werd verreden onder extreem warme omstandigheden. Helaas lukte het niet om de goede start te maken waarop gehoopt was en Jaimie lag in de beginfase in vierentwintigste positie. Vervolgens kwam de 20-jarige coureur naar voren en in gevecht met Hannes Soomer (EK kampioen 2017) en Andrew Irwin voor een positie aan de rand van de top-twintig. Rond de helft van de race kon Jaimie zijn tempo niet vasthouden, wat werd veroorzaakt door een elektronisch probleem waardoor de motor vermogen verloor. Door deze problemen kwam Ted Collins voorbij aan Jaimie, maar die wist hij in de slotfase weer te passeren. Jaimie kwam als eenentwintigste over de finish.

Jaimie over de race: ‘Het ging niet zoals verwacht. De start was niet top, maar vervolgens wist ik wel wat rijders te passeren. Halverwege de race begon de motor op sommige momenten vermogen te verliezen veroorzaakt door een elektronisch probleem. Mijn teamgenoot Kyle Smith had dezelfde problemen, dus dit gaat het team onderzoeken. Ik wil mij nog meer gaan focussen op de start, zodat ik er gelijk beter bij zit. Ik ben teleurgesteld, maar nu moet de knop om en ga ik mij richten op Aragon.’

De volgende ronde van de World Supersport wordt verreden in het weekend van 13 t/m 15 april op Motorland Aragon in Spanje.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search