Jaimie van Sikkelerus rijdt sterke race bij het WK Supersport in Jerez

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus heeft in het Spaanse Jerez zijn laatste WK Supersport 600 wedstrijd van het seizoen gereden. Tijdens deze wedstrijd reed hij sterk en wist op een twintigste plaats te finishen.

Jaimie en zijn monteurs hadden op vrijdag de motor goed afgesteld en mede daardoor zat de Yamaha coureur met zijn tijd niet ver, slechts één seconde, van de top tien vandaan. Dit gaf Jaimie vertrouwen voor de wedstrijd van zondag, die hij vanaf de vierentwintigste plaats mocht starten.

Helaas ging de start niet helemaal goed waardoor van Sikkelerus in de eerste paar bochten twee plaatsen verloor. Na ongeveer vier ronden begon de Akersloter in zijn ritme te komen en kwam hij steeds verder naar voren. Met zeer scherpe rondetijden en door het uitvechten van mooie duels en het maken van prachtige inhaalmanoeuvres pakte hij zijn voorgangers.

Toen na negentien ronden de finishvlag viel, kwam Jaimie als twintigste over de finish. Een positief einde van het seizoen, vooral door de snelle rondetijden die hij achter zijn naam zag staan. Nu gaan de onderhandelingen van start om ook voor volgend jaar een zitje in het wereldkampioenschap te bemachtigen. Momenteel staan er enkele mooie opties open voor Jaimie en hopelijk kan hij dit uitwerken tot iets goeds voor seizoen 2018.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search