Jamie van Sikkelerus rijdt sterke WK Supersport wedstrijd in Magny Cours

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus is in het wereldkampioenschap supersport in het Franse Magny Cours op een sterke twintigste plaats geëindigd.

Op het mooie circuit van Magny Cours moest hij vanuit de pitsstraat starten maar reed een dijk van een inhaalrace en wist alsnog op een twintigste plaats te finishen.

Op vrijdag stonden er eerst twee trainingen op het programma. Het team moest de motor opnieuw proberen af te stellen voor deze baan, en ondanks dat Jaimie zijn best deed kwam hij in veel bochten niet goed uit en op het rechte stuk ging de motor over zijn toeren.  Wat Jaimie en het team ook probeerden, ze kwamen tijdens deze twee trainingen niet tot een goede afstelling, wat ook geen goede tijden opleverde. Na uitvoerig gesproken te hebben besloten Jaimie en het team om een motorblok te wisselen en dat bleek een goede keuze te zijn. Helaas moest Jaimie door deze keuze wel vanuit de pitstraat starten op zondag, wat betekende dat hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen.
Op zaterdag stonden er opnieuw twee vrij trainingen gepland en de kwalificatie. Het regende en dat was voor Jaimie geen nadeel aangezien hij juist goed rijdt onder deze omstandigheden. Meteen was Jaimie voorin te vinden maar helaas maakte hij later tijdens de training een vervelende highsider mee waardoor er hard gesleuteld moest worden aan de machine. Ook moest Jaimie langs het medical center om naar zijn enkel te laten kijken. Gelukkig bleek deze niet gebroken te zijn en met een ingetapete enkel en pijnstillers ging hij van start in de kwalificatie. De tijden lagen dicht bij elkaar en Jaimie kwam na verschillende snelle ronden tot een achtentwintigste tijd.

Op zondagochtend gingen de lichten om 11:30 uur op groen en begon Jaimie vanuit de pitsstraat aan zijn wedstrijd. Van Sikkelerus begon sterk aan de wedstrijd en binnen drie ronden had hij zijn achterstand ingelopen en kreeg aansluiting met de groep voor hem. Jaimie zijn rondetijden waren snel en meerdere malen waren deze zelfs goed voor de top 12. Jaimie sneed door het veld en met nog twee ronden te gaan lag hij op de achttiende plaats. Helaas kreeg de Yamaha-rijder toen te veel last van zijn enkel waardoor hij fouten begon te maken, daarnaast was ook de achterband helemaal versleten waardoor hij geen grip meer had. Dit koste Jaimie twee plaatsen waarna hij als nog op een prachtige twintigste plaats over de finish kwam.

De volgende wedstrijd voor het WK Supersport wordt verreden op het circuit van Jerez in het weekend van 21 en 22 oktober.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search