Jaimie van Sikkelerus scoort met een achttiende plaats in Portugal beste resultaat in het WK Supersport

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus uit Akersloot heeft in het wereldkampioenschap supersport in het Portugese Portimao zijn beste resultaat van dit seizoen weten te behalen.

Ondanks een tegenslag in de beginfase waarbij van Sikkelerus in het gras belandde, kwam hij goed terug en wist als achttiende over de finish te komen.

Op donderdag waren de weersomstandigheden goed en werd alles klaar gemaakt om op vrijdag goed voorbereid aan de trainingen te kunnen beginnen. Tijdens de trainingen is er geprobeerd om de juiste set up van de motor te vinden en dit lukte aardig goed. Telkens wist Jaimie zijn tijd te verbeteren en begon steeds meer aan het circuit te wennen. Het gat van zeven seconden op de snelste man werd gedurende de dag teruggedrongen naar drie seconden.

In het sterke deelnemersveld wist Jaimie zich op zaterdag als zesentwintigste te kwalificeren voor de wedstrijd. De tijden lagen heel dicht bij elkaar en wanneer de Akersloter op zondag nog een seconde sneller zou kunnen zijn, dan zat hij rond de vijftiende plaats.

Op zondagochtend zette Jaimie zijn goede rijden verder in de warm up. Ook ditmaal snoepte hij weer 0,3 sec van zijn snelste af en dit gaf hem een goed gevoel voor in de race. Na de warm up zijn er nog een paar veranderingen aan de motor doorgevoerd, wat in theorie beter zou moeten zijn.

Toen de startlichten om 12:00 uur uit gingen, kwam Jaimie niet lekker weg bij de start. Niet veel later kreeg hij een flinke tegenslag voor de kiezen want na vier bochten kwam er een rijder vlak voor Jaimie ten val. Jaimie moest hiervoor uitwijken en belandde buiten de baan in het gras. Hierdoor verloor hij de aansluiting en had hij een aantal ronden nodig om deze terug te vinden. Na drie ronden had hij de eerste weer te pakken en probeerde nog meer plaatsen winst te gaan boeken. Hij had het moeilijk omdat de afstelling ervoor zorgde dat Jaimie net niet genoeg vermogen had om de bochten goed uit te komen. Ook hier leert Jaimie van want hier is dit eerste jaar ook een beetje voor bedoeld. Ondanks dit bleef Jaimie constante tijden op de klokken zetten en wist de wedstrijd af te sluiten op een achttiende plaats. Voor Jaimie is dit zijn beste resultaat van dit seizoen tot nu toe.

Voor Jaimie was het erg leuk dat familie Hekelaar uit Akersloot aanwezig was op de wedstrijd, bedankt! Het deed Jaimie absoluut goed dat er mensen helemaal naar Portugal waren gekomen om naar hem te kijken. Over anderhalve week wordt de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap supersport verreden in het Franse Magny Cours. Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar op www.wsbk.com.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search