Jaimie van Sikkelerus rijdt ondanks slechte voorbereiding een constante WK Supersport in Duitsland

 In WK Supersport 600

Jamie van Sikkelerus heeft na een slechte voorbereiding een constante wedstrijd om het wereldkampioenschap Supersport 600 op de Lausitzing in Duitsland gereden.

Van Sikkelerus kwam vanaf een dertigste startplaats terug naar een 22ste positie.

Een slechtere voorbereiding was voor de Akersloter niet denkbaar voor een wedstrijd om het wereldkampioenschap. Hierdoor begon het weekend zeer ondermaats en Jaimie kon zich maar moeilijk focussen op het circuit, waar hij als enige van de deelnemers nog nooit had gereden. Gelukkig wist Jaimie zich elke training te verbeteren en snoepte steeds enkele seconden van zijn tijd af. Echter bleef het gat naar de koplopers groot. Aan het einde van de tijdtraining vond de Yamaha-rijder zichzelf terug op de dertigste plaats.

Op zondag waren de weersomstandigheden goed en veel mensen op het paddock zochten Jaimie even op om hem een hart onder de riem te steken. Het advies wat hij hierbij het meeste kreeg, was dat hij gewoon lekker moest rijden en vergeten wat er allemaal gebeurd was. Dit advies nam Jaimie mee en toen om half 12 de lichten doofden pakte hij een goede start. Helaas verloor hij op het lange rechte stuk drie plaatsen maar bleef in een groepje rijders mee rijden. Halverwege de wedstrijd moest Jaimie het tempo iets laten zakken waarna hij uitkwam op de drieëntwintigste plaats. Doordat één van de koplopers in de laatste ronde viel, werd de wedstrijd met code rood afgevlagd en werd Jaimie als tweeëntwintigste geklasseerd.

Dit was een resultaat waar hij tevreden mee kon zijn. Nu gaat de Akersloter zich voorbereiden op de volgende wedstrijd van het WK Supersport 600, welke wordt verreden van 15-17 september in het Portugese Portimao.

Jaimie wil graag alle sponsoren bedanken, zijn monteur Albert Huls en een ieder die zich vooral dit weekend voor hem heeft ingezet.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search