Jamie van Sikkelerus wint beide races tijdens ONK Supersport

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus heeft het afgelopen weekend beide races van het Open Nederlands Kampioenschap Supersport op het Duitse circuit van Oschersleben weten te winnen.

In beide races wist de Yamaha-rijder van start tot finish aan de leiding te rijden en zette dus beide races naar zijn hand.

Tijdens de training gaf Jaimie meteen zijn visitekaartje af door de snelste tijd op de klokken te zetten. Deze tijd was ruim een seconde sneller dan de nummer twee. Het was daardoor voor niemand te merken dat dit weekend de eerste kennismaking was voor de Yamaha-rijder met het Duitse circuit. Wel had Jaimie voor het afstellen van de vering hulp gehad van Robin Duits en Daniel Plaisted en dit zorgde voor veel meer comfort op het circuit. In de kwalificatie was de SEFAB-rijder opnieuw de snelste maar in de tweede kwalificatie wist een andere rijder de tijd van Jaimie met 0,2 sec te verbeteren. Hierna ging Jaimie opzoek naar een nog snellere tijd maar door een rode vlag situatie zat die er niet meer in en sloot hij de sessie af als tweede.
Toen de lichten in de eerste race uitgingen kwam Jaimie goed van zijn plaats en dook als tweede de eerste bocht in. Hierna wist hij meteen in de eerste ronde de leiding over te nemen om deze vervolgens niet meer af te staan. Met de snelste rondetijd achter zijn naam en de zege kon Jaimie dan ook niet meer dan tevreden zijn.

De race op zondag verliep nog soepeler voor de SEFAB-rijder. Nadat de lichten waren gedoofd kwam hij goed van zijn plek en wist meteen de leiding te pakken. Naarmate de race vorderde had Jaimie de leiding steeds steviger in handen totdat de wedstrijd in verband met een rode vlag situatie vroegtijdig werd afgevlagd.

“Dit was een heel goed weekend met de dubbele winst, daarnaast hebben we veel kunnen verbeteren aan de vering en afstelling van de motor. Ook wil ik heel graag al mijn sponsoren bedanken die dit mogelijk maken,” aldus een tevreden van Sikkelerus.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search