Goede testmeters gevolgd door pech voor Van Sikkelerus bij OW Cup

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus heeft vrijdag 27 april een goede testdag gehad op het TT Circuit Assen. Van Sikkelerus kwam een dag later uit in de NK SuperCup 600 van de OW Cup.Na de snelste tijd in de eerste kwalificatie, kreeg de motor van de rijder uit Akersloot vervolgens technische problemen en kon hij niet starten in de wedstrijd.

Jaimie van Sikkelerus reed afgelopen weekend met een gastoptreden in de OW Cup. Op vrijdag 27 april werd er getraind en werkte de coureur uit Akersloot aan de veringafstelling van zijn Honda. Van Sikkelerus wist constante tijden te rijden en wist ook een goede afstelling te vinden gedurende de dag.

Zaterdag 28 april was de wedstrijddag van de OW Cup. Van Sikkelerus ging van start in de NK SuperCup 600. Tijdens de eerste kwalificatie was het koud, maar wist de 20-jarige gezien de omstandigheden een goede tijd op de klokken te brengen. Van Sikkelerus was dan ook het snelste na de eerste kwalificatie.

Later in de ochtend stond de tweede kwalificatie op het programma. Helaas ging het in de eerste ronde fout. Van Sikkelerus kreeg mechanische problemen met het motorblok en kon niet verder rijden in de kwalificatie. De tijd tussen de kwalificatie en de race was vrij kort en vanwege de schade was het niet mogelijk om de motor weer gereed te krijgen voor de wedstrijd. Zo kwam er na een goede testdag een vroegtijdig einde aan de wedstrijddag.

Over twee weken is de volgende race voor Van Sikkelerus, dan rijdt hij in de World Supersport op het circuit van Imola in Italië.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search