Van Sikkelerus wint ONK SuperCup 600 race in lastige condities

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus nam op Koningsdag deel aan de ONK SuperCup 600 wedstrijd van de OW Cup op het TT Circuit Assen. Het werd een race in lastige condities op een opdrogende baan. Van Sikkelerus reed praktisch de hele race aan de leiding, nadat hij vanaf pole position was vertrokken. In de laatste ronde werd het nog spannend, maar de coureur uit Akersloot wist uiteindelijk de wedstrijd op zijn naam te schrijven. 

Na de World Supersport wedstrijd in Assen hebben de coureurs vier weken rust voordat de volgende WK-wedstrijd op het programma staat in Imola. Daarom was de tweede ronde van de ONK SuperCup 600 klasse op Koningsdag in Assen een ideale gelegenheid voor Jaimie van Sikkelerus om deze rustperiode te doorbreken. De wedstrijddag bestond uit twee kwalificaties en een race. In de eerste kwalificatie was de baan nat en wist de coureur uit Akersloot de snelste tijd te noteren. Na de tweede sessie op een opdrogende baan stond Van Sikkelerus ook bovenaan op de tijdlijst en was hij ruim twee seconden sneller dan de concurrentie.

Vanaf pole position had Van Sikkelerus een goede start. Van Sikkelerus vertrok op regenbanden, zoals de meeste rijders. Van Sikkelerus wist in de openingsfase een voorsprong op te bouwen en vervolgens wist hij de afstand naar de rijders achter hem lang te consolideren. De MPM Honda-coureur probeerde zijn banden te sparen op het steeds droger wordende afstand. In de slotfase waren zijn banden op en begon het ook nog eens te regenen. Twee achtervolgers kwamen in de laatste ronde erg dichtbij en The Sikk werd zelfs gepasseerd in de voorlaatste bocht. Met zijn drieën naast elkaar kwamen ze op de laatste GT-bocht af. Van Sikkelerus werd naar buiten gedrukt, maar kon in de sprint naar de finish weer de leiding pakken en de wedstrijd op zijn naam schrijven in deze lastige omstandigheden.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het was uiteindelijk een moeizame overwinning. In de beginfase wist ik langzaam een voorsprong op te bouwen en deze lang constant te houden. Ik probeerde ook mijn banden te sparen, omdat de baan vrij droog begon te worden. In de laatste vijf ronden was de band zo aan het smeren en werd het rijden steeds lastiger. Twee ronden voor het einde begon het ook nog te regenen. Ik begon de motor overal bijna kwijt te raken en het was echt op eieren rijden. In de voorlaatste bocht werd ik ineens ingehaald en dat wilde ik niet laten gebeuren. In de GT-bocht pakte de positie terug, maar kwam ook de derde rijder bij mij binnendoor. Daardoor zaten we met zijn drieën naast elkaar en werd ik buiten de baan gedrukt. Uiteindelijk heb ik de wedstrijd wel gewonnen. Al met al was het een goed weekend en we hebben geleerd van het rijden in deze omstandigheden.’

Nu gaat Van Sikkelerus zich opmaken voor de vijfde ronde van het World Supersport kampioenschap op het circuit van Imola. Deze wedstrijd wordt zondag 12 meiverreden op het Italiaanse circuit.

Foto: Arno Bruins Productions

Recent Posts

Start typing and press Enter to search