Jamie van Sikkelerus sterk tweede in NK Supersport 600 in Assen

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus is in het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 op het circuit van Assen op een tweede plaats geëindigd.

In de kwalificatie was de Akersloter meteen snel en zo wist hij deze af te sluiten als tweede en derde op slechts één honderdste van een seconde achter de tweede man.

Toen de startlichten om half vijf doofden dook de Yamaha-rijder als derde de eerste bocht in. Meteen in de eerste ronde zette Jaimie de druk er vol op en wist de tweede plaats over te pakken. In de kopgroep van vier man werd hard gestreden voor de koppositie en het was van Sikkelerus die de de leiding over wist te nemen van Rob Hartog. Echter pareerde Hartog deze aanval een bocht later en zo werd Jaimie terugverwezen naar de tweede plaats. Helaas maakte de Yamaha-rijder kort daarna een foutje waardoor hij terug zakte naar de derde plaats. Hier liet hij het niet bij zitten en voerde de druk op bij de tweede man. Met constante rondetijden wist Jaimie de tweede man te achterhalen en voorbij te steken waarna hij zelfs inliep op de koploper. Na een prachtige strijd met goede rondetijden, Jaimie reed zijn snelste ronde ooit op Assen, finishte hij op een kleine afstand van Rob Hartog op een keurige tweede plaats. “Hier ben ik echt heel tevreden mee. Het was een goede race en een mooie strijd. Zo is racen echt prachtig” aldus Jaimie.

Nu staat de zomerstop op het programma waarna Jaimie eind augustus zijn volgende wedstrijd zal rijden in Duitsland.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search