Jaimie van Sikkelerus tweede in 501km van Assen

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus is als onderdeel van het Pearl Team als tweede geëindigd in de 501KM van Assen.

Dit is een wedstrijd waar heel wegracend Nederland naar toekomt en waarbij alle nationale toppers aan de start staan. De endurance wedstrijd wordt gehouden over 111 ronden met vierenvijftig deelnemende teams.

Tijdens de kwalificaties in de ochtend waren Jaimie en zijn teammaat Danny van der Sluis al goed onderweg. De regen kwam met grote bakken uit de hemel en Jaimie kon daar zeer goed mee overweg en zette uiteindelijk een mooie tweede tijd op de klokken. Dat gaf vertrouwen voor de race, al helemaal omdat Jaimie het gevoel had dat er nog meer in zat.

Voor de start van de wedstrijd begon de zon te schijnen en droogde de baan snel op. Om 14:30 uur begon de lange endurance waarbij Danny het spits afbeet. Het tempo van Danny was goed en na twintig ronden kwam hij op de vierde plaats naar binnen voor de eerste rijderswissel. Opvallend was dat zowel Danny als Jaimie reden op de 600cc terwijl veel teams kozen voor 1000cc motoren. Met Jaimie op de baan nam het Pearl team in de vijfendertigste ronde de tweede plaats over waarna hij in de veertigste ronde weer binnen kwam voor de wissel.

Het team hield de tweede plaats stevig in handen totdat Danny onverwacht binnen kwam met een defect aan zijn schakelpook.  Jaimie stond nog niet klaar omdat dit onverwacht was, snel pakte hij zijn helm en handschoenen waarna hij terug de baan op ging. Het koste uiteindelijk een ronde maar toch lag het team nog vierde.  Jaimie ging er meteen goed voor zitten en alles was nog mogelijk. Nadat Jaimie zestien ronden had gereden, lagen ze alweer tweede en toen mocht Danny dit proberen vast te houden.

Dat lukte en Danny wist zelfs verder uit te lopen op het team dat derde lag. Nadat Danny zijn rondjes er weer op had zitten, was Jaimie weer aan de beurt  en hij zou tijdens deze beurt ook finishen. Dat deed Jaimie op een hoog tempo want in de laatste drie ronden wist hij zijn snelste rondetijden neer te zetten.

Bij het vallen van de vlag wist het Pearl Team zeer netjes als tweede over de finish te komen, op slechts anderhalve ronde van het winnende team.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search