Van Sikkelerus sluit positief weekend af met een overwinning in de OW Cup

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus heeft zaterdag 19 mei de ONK SuperCup 600 wedstrijd van de OW Cup gewonnen op het TT Circuit Assen. Tijdens een positief weekend wist de 20-jarige coureur constant snelle rondetijden te rijden en hij heeft zo een goed gevoel kunnen opbouwen voor de aankomende WK-wedstrijden.

Jaimie van Sikkelerus reed in het weekend van 18 en 19 mei met een gastoptreden in de ONK SuperCup 600 van de OW Cup. Vrijdag reed Van Sikkelerus meerdere vrije trainingen op het TT Circuit Assen. Zaterdagmorgen in de eerste kwalificatie wist de coureur uit Akersloot de snelste tijd op de klokken te brengen met een 1’43.103. In de tweede kwalificatie wist Van Sikkelerus zijn tijd nog iets aan te scherpen, waardoor hij zaterdagmiddag vanaf pole position mocht vertrekken in de wedstrijd.

Ook in de race was Van Sikkelerus goed en snel onderweg. Bij de start wist hij de leiding te pakken om deze vervolgens niet meer af te staan. Van Sikkelerus wist een zeer constante race te rijden, waarbij hij telkens tijden in de 1’43 wist te noteren. Met een goed gevoel kwam Van Sikkelerus na twaalf ronden als eerste over de eindstreep. Een zeer nuttig testweekend in aanloop van de zesde race van World Supersport, die volgende week (25 t/m 27 mei) wordt verreden op Donginton Park!

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het was een goede training voor ons richting de volgende World Supersport race van volgende week. Ik heb veel testmeters gemaakt en kunnen werken aan verschillende rijtechnieken. Tijdens de race heb ik dit goed kunnen toepassen en daarbij constante rondetijden kunnen rijden. Ik wist het gat met de concurrenten tijdens de race steeds verder uit te bouwen. We kunnen terugkijken op een goed weekend en ik kijk uit naar de race op Donington Park!’

Recent Posts

Start typing and press Enter to search