van Sikkelerus getroffen door technische problemen in Imola

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus is niet aan de finish gekomen tijdens de vijfde race van de World Supersport op Imola. De Honda-rijder kende in de trainingen veel technische problemen, iets wat in de race nog niet opgelost bleek te zijn.

Het was daarom een verstandige en veilige keuze van Van Sikkelerus om na zes ronden de pitstraat op te zoeken.

Jaimie van Sikkelerus begon vrijdagmorgen aan de vijfde ronde van het World Supersport kampioenschap op het circuit van Imola. De eerste vrije training liep totaal anders dan gehoopt. Al na een aantal ronden ontstond er een probleem in het motorblok, waardoor Van Sikkelerus zijn motor de pits in moest sturen en slechts zeven ronden kon rijden in de eerste training.

In de tweede vrije training kon de 20-jarige coureur wel zijn ronden maken, maar hij ondervond nog steeds technisch ongemak voornamelijk bij het schakelen. Op zaterdagmorgen in de derde vrije training wist Van Sikkelerus wel een positieve stap te zetten en zijn tijd te verbeteren, maar in de kwalificatie kon hij zijn Honda opnieuw niet rijden zoals hij zou willen. Van Sikkelerus was dan ook verre van tevreden over zijn negentwintigste startplaats voor de wedstrijd.

Helaas bleek de technische problemen nog niet verholpen te zijn in de wedstrijd. Bij de start van de race merkte Van Sikkelerus al snel dat hij vooral bij het accelereren uit de langzame bochten vermogen tekort kwam. Daarnaast gaf het motorblok een raar geluid. Van Sikkelerus maakte daarom een verstandige en veilige keuze om na zes ronden de pitstraat in te rijden. Uiteraard baalde Van Sikkelerus enorm over dit zeer teleurstellende weekend.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het is natuurlijk enorm balen dat ik de race niet heb uitgereden, maar ik denk wel dat dit de juiste keuze was. We hadden gedurende de trainingen constante problemen met het motorblok. Ik ben wel begonnen aan de race, maar merkte al snel dat het probleem niet verholpen was. Het zit dit seizoen op zijn zachtst gezegd nog niet mee, maar we blijven hard werken om dit in ons voordeel om te buigen.’

De volgende wedstrijd voor de World Supersport is van 25 t/m 27 mei op Donington Park. Voorafgaand aan dit raceweekend staat Van Sikkelerus op zaterdag 19 mei aan de start in de NK SuperCup 600 van de OW Cup op het TT Circuit Assen.

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search