Van Sikkelerus krijgt niet de kans om goede kwalificatie een vervolg te geven op Donington Park

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus heeft niet de kans gekregen om zijn goede kwalificatie een vervolg te geven tijdens de World Supersport race op Donington Park. Van Sikkelerus scoorde zijn beste uitslag in de Superpole met een achttiende tijd. Helaas werd de 21-jarige coureur in de tweede ronde de dupe van een crash van een andere rijder, die hem niet kon ontwijken.

Jaimie van Sikkelerus kwam afgelopen weekend in actie op Donington Park voor de zesde race van het seizoen in de World Supersport. Tijdens de eerste vrije training op vrijdagmorgen was de baan kleddernat, waarin Van Sikkelerus een negentiende tijd wist te noteren. Van Sikkelerus vierde vrijdag 25 mei zijn 21e verjaardag. Bij de start van de tweede vrije training was de baan zo goed als droog en de Honda-rijder begon erg sterk aan deze sessie. In het eerste kwartier stond Van Sikkelerus lang op een keurige zevende positie. Helaas kon hij vanwege motorproblemen er geen vervolg aan geven in het tweede deel van de training. De baan droogde gedurende de sessie steeds verder op, waardoor Van Sikkelerus ver terugzakte op de tijdlijst.

De omstandigheden waren zaterdag een stuk beter. Van Sikkelerus wist in de derde vrije training een goed en constant tempo op te bouwen, iets wat hij kon benutten in de Superpole. De coureur uit Akersloot reed zijn beste kwalificatie van het seizoen en kwam slechts zes tienden tekort op zich te plaatsen voor Superpole 2. De snelste twee rijders uit Superpole 1 plaatsen zich voor het tweede deel van de kwalificatie. Van Sikkelerus was achtste in zijn sessie, waardoor hij zondag vanaf de zesde startrij op een achttiende plaats mocht starten aan de race in Engeland.

Van Sikkelerus zelf had het gevoel dat er nog meer in zat in de kwalificatie en het team werkte hard om nog een aantal verbeterpunten uit te voeren qua afstelling. Van Sikkelerus begon gretig aan de race, maar verloor in de eerste ronde een paar plaatsen door een remfoutje. Vervolgens begon de Honda-rijder goed aan de tweede ronde, totdat wildcardrijder Ryan Vickers bij hem onderdook op een lastig punt en zijn voorwiel verloor. Bij zijn crash raakte hij Van Sikkelerus waardoor die ook ten val kwam. Helaas kwam voor de tweede keer dit seizoen op deze manier een einde aan een WK-wedstrijd voor Van Sikkelerus.

Jaimie van Sikkelerus: ‘We misten door de technische problemen op vrijdag veel rijtijd. Gezien de omstandigheden een goede kwalificatie kunnen rijden. Ik begon gretig en met vertrouwen aan de wedstrijd. Er kwam een rijder bij mij onderdoor in de tweede ronde. Helaas kon hij zijn voorwiel niet houden en nam mij mee in zijn crash. Erg zuur om zo het weekend af te moeten sluiten. Erg blij met mijn Lookwell pak en Arai helm, waardoor ik ondanks de flinke crash ongeschonden het circuit kon verlaten.’

De volgende World Supersport wedstrijd wordt van 8 t/m 10 juni verreden op het circuit van Brno in Tsjechië.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search