Van Sikkelerus heeft het geluk ook niet aan zijn zijde in Brno

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus zijn pech was nog niet op voor dit jaar. In de warm-up van zevende ronde van de World Supersport op Brno werd hij van de baan getikt, waarbij de Honda-coureur een blessure opliep aan zijn rechterarm en niet fit werd verklaard om te racen. Het is al de derde dit seizoen dat Van Sikkelerus niet kan finishen door toedoen van een andere rijder.

Het World Supersport weekend op het circuit van Brno begon lastig voor Jaimie van Sikkelerus. Tijdens de vrijdagtrainingen kon de Honda-coureur zijn ritme niet vinden op het voor hem nieuwe circuit en hij was dan ook verre van tevreden over het verloop van deze dag. Van Sikkelerus begon beter aan de derde vrije training op zaterdagmorgen, waarin hij in zijn eerste vliegende ronde meteen al sneller was dan de volledige vrijdag. Er zat nog meer in, want Van Sikkelerus wist diverse goede sectortijden te noteren. Het lukte hem echter niet om deze goede sectoren aan elkaar te knopen voor een snelle rondetijd.

In de Superpole wist Van Sikkelerus nog eens stap te maken en opnieuw een halve seconde van zijn tijd af te halen. De 21-jarige coureur noteerde een 2’06.315, wat goed was voor de twaalfde tijd in Superpole 1 en een tweeëntwintigste positie in de startopstelling. Dit gaf de coureur vertrouwen voor een goede wedstrijd. Aan de race kwam Van Sikkelerus enkel niet toe. In de eerste ronde van de warm-up werd hij op hoge snelheid van de baan getikt door Sandro Cortese, toen die ineens naar de buitenkant stuurde.

Er volgde een gevaarlijke situatie, want Van Sikkelerus gleed over de baan met veel motoren kort achter hem. Gelukkig werd de Gemar Lorini rijder niet aangeraakt, maar hij liep wel een grote wond op aan zijn rechterarm en de motor had veel schade. Na een bezoek aan het medisch centrum werd Van Sikkelerus ‘unfit’ verklaard voor de wedstrijd. Na twee keer in een wedstrijd ten val te zijn gekomen door een andere rijder en meerdere technische problemen in de voorgaande evenementen, eindigde het weekend opnieuw zeer ongelukkig voor Van Sikkelerus.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het was een moeilijk weekend op een nieuw circuit. Het is een snelle baan, de tweede versnelling wordt hier niet aangeraakt. De eerste dag waren we nog wat zoekende met de gearing, maar op de tweede dag hadden we dit opgelost. In de derde vrije training kwam ik nog niet aan mijn tijden, maar in de kwalificatie wist ik mij ruim te verbeteren. Dat was positief en ik keek dan ook met vertrouwen uit naar de wedstrijd. In de warm-up werd ik in de eerste ronde aangetikt door een andere rijder. Hij ging ineens naar de buitenkant en raakte mijn voorwiel. Een crash op hoge snelheid volgde. De motor had veel schade en ik heb mijn rechterarm open liggen. Ik werd niet fit verklaard voor de wedstrijd, dus erg balen dat het weekend zo eindigde. Nu hopen dat mijn arm snel kan genezen, zodat ik weer sterker terug kan komen!’

Recent Posts

Start typing and press Enter to search