Van Sikkelerus op karakter naar de finish in Misano

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus moest met een armblessure opgelopen in Brno, beginnen aan het World Supersport weekend in Misano. Het was zeker niet gemakkelijk, maar Van Sikkelerus lukte het om in de race als tweeëntwintigste te finishen. Gezien zijn fysieke conditie een knappe prestatie.

Jaimie van Sikkelerus werd donderdagmiddag voorafgaand aan het World Supersport weekend in Misano door de organisatie fit verklaard om te racen. Tijdsens de eerste trainingsdag bleek wel dat de 21-jarige coureur nog veel last had van zijn blessure aan zijn arm, die hij opliep bij een zeer ongelukkige crash in de warm-up op Brno. Ondanks de pijn, wist Van Sikkelerus zich gedurende de eerste vrije training wel steeds te verbeteren. In de tweede training kon er maar vrij kort gereden worden, omdat was gaan regenen in Italië.

In de derde vrije training op zaterdagmorgen moest Van Sikkelerus even op gang komen maar leverde in het slot van de sessie een goede prestatie, door maar liefst 1.2 seconde sneller rond te gaan dan vrijdag. Echter lukte het de rijder uit Akersloot niet om in de Superpole kwalificatie aan deze tijd te komen en Van Sikkelerus was dan ook alles behalve tevreden over zijn drieëndertigste startpositie.

Bij de start van de race wist Van Sikkelerus direct een aantal plaatsen goed te maken. In de openingsfase wist hij ook Christian Stange te passeren en daar een aantal uitvallers schoof de Honda-rijder nog meer plaatsen op. Vervolgens had Van Sikkelerus een mooi duel met Javier Ezequiel Iturrioz voor uiteindelijk de eenentwintigste positie. In de slotfase kreeg Van Sikkelerus het toch wel erg lastig met zijn arm en moest de Argentijn laten gaan. Van Sikkelerus finishte als tweeëntwintigste en gezien zijn blessure is dat een knappe prestatie.

Van Sikkelerus: ‘Het is positief dat we de race hebben uitgereden, dat had ik van te voren niet verwacht. Het was geen makkelijk weekend, maar ik ben blij dat we aan de finish zijn gekomen en ik heb in de race nog wel goed kunnen vechten. Aankomende dinsdag ga ik naar het ziekenhuis en hoop zo snel mogelijk geopereerd te kunnen worden aan mijn arm, zodat we na de zomerstop weer fit aan de start kunnen verschijnen in het WK!

Van Sikkelerus zal in de komende periode geopereerd moeten worden. Een huidtransplantatie is nodig om zijn elleboog weer goed te laten genezen. Het plan is ook om volgende week de 501 van Assen te rijden met het Oosterveen’s MPM Oil Racing. Van Sikkelerus vormt dan een team Kirsi Kainulainen en Manuel Wienen. Voor de World Supersport coureurs breekt nu de zomerstop aan. De volgende WK-wedstrijd is pas over twee maanden (14 t/m 16 september) op het circuit van Portimão in Portugal.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search