Van Sikkelerus geniet met Oosterveen’s MPM OIL Racing tijdens de 501 van Assen

 In Geen onderdeel van een categorie

Afgelopen zaterdag (14 juli) reed Jaimie van Sikkelerus met Oosterveen’s MPM OIL Racing de 501 van Assen. Tijdens de endurance race was Van Sikkelerus samen met Manuel Wienen en Kirsi Kainulainen lang het snelste 600cc team. Helaas moesten ze in de slotfase hun sterke wedstrijd staken met technische problemen. Ondanks het zure einde, was het een prachtige dag en evenement in Assen.

Jaimie van Sikkelerus reed afgelopen weekend tijdens de 501 van Assen, een endurance-wedstrijd van 111 ronden over het TT Circuit Assen waar teams met twee of drie rijders aan de start staan. Van Sikkelerus maakte deel uit van Oosterveen’s MPM OIL Racing en vormde een team samen met ONK SuperCup 600 rijders Manuel Wienen en Kirsi Kainulainen. Vrijdag reed Van Sikkelerus eerst vijf trainingssessies op het TT Circuit Assen. Het begin was moeizaam, omdat de 21-jarige coureur iets teveel had geëist van zijn geblesseerde arm een week eerder in Misano. In de loop van de dag ging het tempo omhoog en werden de rondetijden constanter, iets wat belangrijk was voor de endurance-wedstrijd van zaterdag.

Tijdens de kwalificatietrainingen van zaterdag lukte het Van Sikkelerus om een vijfde tijd op de klokken te brengen. Het Oosterveen’s MPM OIL Racing reed met drie 600cc motoren, terwijl ook veel teams aan de start stonden met 1000cc motoren. Van Sikkelerus was met zijn vijfde tijd uit de trainingen de snelste 600cc coureur. De race begon met een Le Mans start, waarbij de coureurs moesten rennen naar hun motoren. Van Sikkelerus deed dit namens Oosterveen’s MPM OIL Racing en was snel bij zijn motor. Bij het wegrijden hield de motor even in, waardoor Van Sikkelerus plaatsen verloor en elfde lag na de eerste sector. Vervolgens wist de Honda-coureur zich snel op te werken richting de top-vijf.

Daarna was het de beurt aan Kainulainen en Wienen. Er werden een paar plaatsen verloren, maar die wist Van Sikkelerus weer goed te maken in zijn tweede stint. Wienen nam daarna het stokje weer over en was op weg om de vijfde plaats naar huis te rijden. Helaas kreeg Wienen in de slotfase een technisch probleem en was het niet mogelijk om met de motor de pitstraat te bereiken. Een zuur einde, omdat het team anders zo goed als zeker als snelste 600cc team over de finish was gekomen.

Van Sikkelerus: ‘Het was prachtige dag in Assen. We hadden heel mooi weer en ik heb genoten van het evenement. Bij het Oosterveen-team was alles goed geregeld en ik wil hen dan ook bedanken voor de fijne samenwerking. We waren goed onderweg en er had een mooie vijfde plaats ingezeten, maar het was zuur dat de race zo moest eindigen. Ik was wel zeer tevreden over mijn tempo in de race. Het lukte mij, ondanks het drukke verkeer, om de rondetijden zeer constant te houden.’

Recent Posts

Start typing and press Enter to search