Dubbele winst voor Van Sikkelerus in Oschersleben!

 In Geen onderdeel van een categorie

Een heel goed weekend voor Jaimie van Sikkelerus tijdens de OW Cup in Oschersleben. De coureur uit Akersloot wist de pole position te pakken en vervolgens ook de races op zijn naam te schrijven. Van Sikkelerus reed beide keren van start tot finish aan de leiding, waardoor hij met een positief gevoel huiswaarts kon keren.

Jaimie van Sikkelerus reed 16, 17 en 18 augustus in de ONK SuperCup 600 van de OW Cup op Oschersleben. Tijdens de vrije trainingen op het Duitse circuit bleek dat de armblessure van de coureur uit Akersloot nog niet genezen te zijn, maar op de motor wist Van Sikkelerus wel snelle tijden te noteren. In de kwalificatietrainingen vocht Van Sikkelerus met een andere WK-rijder Wayne Tessels voor de snelste tijd. Na twee sessies was Van Sikkelerus uiteindelijk het rapste, waardoor hij in beide wedstrijden vanaf pole position mocht vertrekken.

De eerste race van vrijdagmiddag werd ingekort vanwege een rode vlag in de tweede ronde. Bij de herstart was Van Sikkelerus scherp en pakte meteen de leiding. In de openingsfase wist de Honda-rijder een strak tempo aan de dag te leggen en weg te rijden bij de concurrentie. In het tweede deel van de wedstrijd kwam Tessels op plaats twee wel dichterbij, maar Van Sikkelerus bleef constante rondetijden rijden en de race controleren. Van Sikkelerus werd na acht ronden als winnaar afgevlagd!

In de tweede race was de start van Van Sikkelerus iets minder, maar in de eerste bocht wist hij meteen twee rijders eruit te remmen. Van Sikkelerus zette vervolgens aan en wist een gat te creëren naar de concurrentie. De Honda-coureur kreeg opnieuw Tessels achter zich aan, die in loop van de race moest uitvallen. In het tweede deel van de race kon Van Sikkelerus beheerst naar zijn tweede overwinning van het weekend rijden.

Van Sikkelerus: ‘Het was een zeer positief evenement voor ons. We wisten de pole position te pakken en beide races te winnen. Ik kon in de openingsfase van beide wedstrijden race een gat creëren naar de rijders achter mij en vervolgens beheerst naar de overwinning rijden. Zo’n weekend geeft een goed gevoel en vertrouwen voor de komende evenementen.’

In de komende weken zal Van Sikkelerus meer meters gaan maken met de Honda, voordat in het weekend van 14 t/m 16 september het World Supersport seizoen wordt hervat op het circuit van Portimão in Portugal.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search