Van Sikkelerus wint spannende OW Cup race in Assen

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus heeft vrijdag 31 augustus de ONK SuperCup 600 wedstrijd in Assen gewonnen. De 21-jarige coureur uit Akersloot kreeg de overwinning zeker niet cadeau. Van Sikkelerus vocht in een kopgroep van drie rijders tot aan de finish en bleek in de laatste ronde het sterkste te zijn.

Jaimie van Sikkelerus reed vrijdag 31 augustus tijdens de negende race van het seizoen in de ONK SuperCup 600 op het TT Circuit. De dag ervoor reed Van Sikkelerus een trainingsdag in Assen en vrijdag begon de dag ook met een vrije training waarin de 21-jarige de snelste tijd wist te zetten. In de kwalificaties was Van Sikkelerus ook het snelste, waardoor hij vrijdagmiddag vanaf pole position mocht vertrekken. Wel had Van Sikkelerus tijdens de trainingen last van een moeilijk sturende motorfiets, een probleem wat ook in de wedstrijd nog niet verholpen bleek.

Van Sikkelerus pakte kopstart, maar het lukte hem niet om echt weg te komen. Twee andere rijders wisten bij Van Sikkelerus aan te haken. In het tweede deel van de race zakte Van Sikkelerus naar de tweede plaats en er waren vervolgens meerdere positiewisselingen. De coureur uit Akersloot ging als tweede de laatste ronde in, maar hij ging in de Haarbocht meteen in de aanval en nam de leiding weer over. Van Sikkelerus bewaarde het beste voor het laatst. De Honda-rijder wist ondanks zijn problemen aan de voorkant van de motor de snelste raceronde neer te zetten en de race op zijn naam te schrijven.

Van Sikkelerus: ‘Tijdens de trainingen liepen we tegen wat problemen aan met voorkant van de motor. We hebben voor de race nog wel wat dingen proberen aan te passen, maar dit pakte niet helemaal goed uit. Ik heb best wel een frustrerende wedstrijd gereden. De motor trilde aan de voorkant en het lukte mij ook niet om weg te komen. In de laatste ronde ging ik gelijk in de aanval. Ik wist vervolgens een goede ronde te rijden en de winst te pakken.’

Er komt een drukke periode aan voor de rijder uit Akersloot. Van Sikkelerus reist komende week door Valencia, om daar volgend weekend te rijden in het Spaanse RFME Supersport kampioenschap. Een week later (14 t/m 16 september) rijdt de Honda coureur in de World Supersport op het circuit van Portimão in Portugal.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search