Van Sikkelerus sluit met een glimlach af in Valencia

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus heeft een mooie inhaalrace gereden in het Spaanse RFME Superstock kampioenschap in Valencia. Van Sikkelerus had twee flinke momenten, waardoor hij veel tijd verloor. De coureur uit Akersloot wist met een strak tempo nog veel rijders te passeren, waardoor hij met een goed gevoel kan afreizen naar de World Supersport aankomend weekend in Portimão.

Jaimie van Sikkelerus reed afgelopen weekend met een gastoptreden in het Spaanse RFME Superstock kampioenschap. Er werd gereden op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Gedurende de trainingsdagen kende Van Sikkelerus de nodige technische problemen, maar tijdens de wedstrijddag ging het gelukkig een stuk beter. De start was goed, maar in de tweede bocht kon Van Sikkelerus nog maar net een crash voorkomen toen zijn voorwiel weggleed.

Dit kostte veel tijd, maar vervolgens wist de Honda-rijder snel plaatsen te winnen en naar de elfde plaats te rijden met kansen op meer. Met nog acht ronden te gaan kwam Van Sikkelerus met het aanremmen tussen de versnellingen te zitten en schoot rechtdoor de grindbak in. De rijder uit Akersloot moest een grote ronde door de grindbak maken, voordat hij weer de baan op kon. Dit kostte natuurlijk opnieuw veel tijd. Van Sikkelerus gaf niet op en wist met een aantal mooie inhaalacties zijn Honda nog naar de zestiende plaats te sturen.

Jaimie van Sikkelerus: ‘Ik moesten starten vanaf de vijftiende plaats. Ze rijden hier erg hard in dit kampioenschap, want een andere WK-rijder stond bijvoorbeeld ook niet bij de eerste vijf. In de race had ik een goed tempo en ik heb genoten van het vele inhalen. Helaas door de twee momenten geen goede uitslag neer kunnen zetten, maar wel een goed gevoel kunnen opbouwen richting het World Supersport weekend in Portimão.’

Aanstaand weekend (14 t/m 16 september) rijdt Van Sikkelerus op zijn Gemar Lorini Honda in de World Supersport op Portimão in Portugal.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search