WK-punten voor Van Sikkelerus na sterk weekend in Portimão

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus heeft in Portimão zijn eerste WK-punten gescoord in de World Supersport! Van Sikkelerus was zestiende na de kwalificatie, wat zijn beste startplaats uit zijn carrière betekende. In de race wist de Honda-rijder zich na een matige start knap naar voren te werken en mede door een hectisch slot van de race werd Van Sikkelerus uiteindelijk keurig dertiende.

Na een lange zomerstop van twee maanden mocht Jaimie van Sikkelerus in Portugal weer van start op zijn Honda CBR600RR in de World Supersport. In deze zomerstop heeft de coureur uit Akersloot wel veel meters gemaakt waaronder in de OW Cup en een week geleden in het Spaanse RFME Superstock kampioenschap in Valencia. Dit heeft Van Sikkelerus duidelijk goed gedaan, want tijdens de trainingen op Portimão stond hij er goed bij. In de eerste vrije training moest de 21-jarige coureur nog een kleine achterstand zien te overbruggen, omdat veel andere rijders in de afgelopen maand getest hadden op het Portugese circuit.

Van Sikkelerus wist de vrijdagtrainingen af te sluiten met een goede tijd en was tweeëntwintigste. Het verschil naar de top-vijftien was vrij klein. Onder zeer warme temperaturen deed Van Sikkelerus er in de kwalificatie een flinke schep bovenop en wist hij een nette zesde tijd te zetten in Superpole 1. Dit betekende dat Van Sikkelerus zich als zestiende kwalificeerde voor de wedstrijd, tevens zijn beste startpositie in de World Supersport. Van Sikkelerus kon zijn goede startplaats niet optimaal benutten, want bij de start van de race viel hij terug naar de eenentwintigste plaats.

Vervolgens wist de Honda-rijder steeds beter in zijn ritme te komen en begon plaatsen te winnen. Halverwege de race was Van Sikkelerus aangekomen op een achttiende plaats en was constant sneller dan de rijders voor hem. Van Sikkelerus vond aansluiting bij een paar rijders voor hem en wist met nog vijf ronden te gaan de zestiende plaats te veroveren. In de voorlaatste ronde waren er meerdere incidenten op de baan, waardoor de organisatie besloot de rode vlag te tonen. Van Sikkelerus werd uiteindelijk als dertiende in de einduitslag opgenomen. Dit betekende zijn eerste drie WK-punten in de World Supersport!

Jaimie van Sikkelerus: ‘Het was een goed weekend. In de trainingen had ik al een goed tempo en in de kwalificatie een snelle ronde kunnen rijden die goed was voor de zestiende startplaats. Ik had helaas een moeizame start en openingsronde, maar daarna wel een goed tempo gevonden en plaatsen kunnen winnen. Ik zat niet ver achter de groep die streed voor de top-tien. De dertiende plaats is een mooi resultaat en ik blij dat we WK-punten hebben gescoord!’

Over twee weken is de laatste World Supersport wedstrijd op Europese bodem. Deze wordt op zondag 30 september verreden op Magny Cours in Frankrijk. In oktober rijdt Van Sikkelerus in Argentinië en Qatar een wedstrijd voor het wereldkampioenschap.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search