Verkeerde bandenkeuze brengt van Sikkelerus naar 22ste plaats in BSB Supersport Race in Assen

 In Geen onderdeel van een categorie

Jaimie van Sikkelerus is in de BSB Supersport Race in Assen op een 22ste plaats geeindigd. De rijder uit Akersloot koos voor de verkeerde banden en kon daardoor niet zijn gewenste tempo rijden. Na verschillende keren van positie te hebben gewisseld, kwam van Sikkelerus na een zwaar bevochten wedstrijd als 22ste over de finish.

Het niveau in deze klasse lag erg hoog en er werd dan ook voor iedere centimeter gestreden. Jaimie liet op vrijdag al zien dat hij met de beste mee kon en verbeterde zijn persoonlijk record. Op zondag begon het vlak voor de wedstrijd te regenen waardoor de start niet door ging. Veel rijders wisselden naar regenbanden maar Jaimie bleef op slicks staan. Tijdens de warm up lap regende het weer een beetje waarna de organisatie besloot om de wedstrijd uit te stellen. Omdat Jaimie begon te twijfelen gaf hij zijn monteurs de opdracht om er regenbanden op te leggen. Helaas bleek dit achteraf niet de juiste beslissing te zijn.

Toen de startlichten uitgingen, kwam Jaimie goed weg maar omdat het in de eerste twee bochten niet lekker liep, zakte hij terug naar een twintigste plaats. De baan begon al na twee ronden op te drogen en dit had tot gevolg dat Jaimie zijn banden al snel kapot reed. Hij vocht voor alles wat hij waard was en wisselde verschillende keren van positie. Vanwege de steeds slechter wordende banden, had hij het moeilijk om de motor strak te houden in de bochten en deze brak dan ook vaak weg. Hierdoor verloor hij zijn vertrouwen en durfde geen risico’s te nemen. Teleurgesteld kwam hij op een 22ste plaats over de finish, wetende dat er veel meer in had gezeten.

Ondanks dat hij niet het resultaat neerzette waarop hij had gehoopt, heeft hij toch een super weekend gehad. Hij heeft een nieuw persoonlijk record neergezet en zijn naam op de kaart gezet. Binnenkort zal Jaimie aan zijn knie worden geopereerd en daarna zal hij aan de voorbereiding beginnen op het nieuwe seizoen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search