Jaimie van Sikkelerus wint laatste NK Supersport 600 wedstrijd van het seizoen in Assen

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus heeft de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 in Assen weten te winnen. De rijder uit Akersloot kwam in de eerste manche net iets tekort waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich en reed hij met een strak tempo naar de zege!

Op vrijdag had hij de gang er gelijk goed in zitten op het circuit en wist in de trainingen telkens de snelste tijd neer te zetten. Ook op zaterdag in de kwalificatie pakte van Sikkelerus de pole position. Dit zorgde ervoor dat hij in deze dubbele wedstrijd vanaf de eerste plaats mocht starten.

In de eerste manche kwam hij heel goed weg en wist ruim kopstart te pakken. Omdat de tweede man bij het uitkomen van de eerste bocht goed uit de slipstream kwam, wist deze Jaimie te passeren. De top vier reed kort bij elkaar en dit zorgde voor een spannende wedstrijd. Verschillende keren werd er van positie gewisseld. In de derde ronde begon de motor van de tweede man olie te lekken en dit zorgde ervoor dat Jaimie zijn kuip en helm helemaal onder de olie kwamen te zitten. Jaimie besloot om het tempo iets te laten zakken maar dit had tot gevolg dat er een gat ontstond. Niet veel later verdween de rijder met de lekkende motor uit de wedstrijd en schoof Jaimie een positie op. Gelukkig kon hij zijn vizier nog een keer schoonmaken en begon super tijden op de klokken te zetten. Binnen drie ronden wist hij een gat van vier seconden dicht te rijden maar helaas kwam zijn inhaalslag net iets te laat en kwam hij negen honderdsten van een seconde achter de winnaar op een tweede plaats over de finish.

Gedreven bereidde Jaimie zich voor op de tweede manche. Wederom pakte hij een hele goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme begon hij onmiddellijk weg te lopen bij de concurrentie. In de rest van de wedstrijd reed hij erg strak en gaf de concurrentie geen kans om hem te terug te halen. Dit zorgde ervoor dat hij onbedreigd naar de zege kon rijden waarmee hij tevens de dagzege pakte.

Jaimie stond aan het einde van de dag trots op hoogste schavot en heeft hiermee laten zien wat hij in zijn mars heeft. Volgend weekend zal hij deelnemen aan de British Superbike wedstrijd in Assen en zal uit komen in de supersport klasse.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search