Jaimie van Sikkelerus laat sterke indruk achter in het WK Supersport in Donnington

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus van MVR Racing is in het wereldkampioenschap supersport 600 in Donnington op een eenentwintigste plaats geeindigd.

Jaimie reed een hele sterke wedstrijd en kwam van rond de dertigste plaats terug naar voren. Iedere ronde wist hij wel een plaats winst te boeken en dit zorgde ervoor dat hij als eenentwintigste over de finish kwam!

In de training had Jaimie al snel een goed gevoel op de baan te pakken, enkel de eerste sectie van het circuit vergde extra aandacht voor van Sikkelerus. Jaimie probeerde hier van alles maar toch bleef dit gedeelte het hele weekend moeilijke voor de Akersloter. In de andere secties compenseerde hij dit weer door top 15 tijden neer te zetten. Uiteindelijk kwalificeerde hij zich op een vierentwintigste plaats voor de wedstrijd en was vastbesloten om er het beste van te maken.

De start van de race was redelijk maar helaas kwam Jaimie in de eerste bocht in het gedrang terecht en moest over de curbs heen, wat hem zo’n vijf plaatsen kostte. Na zo’n drie ronden kwam Jaimie in zijn ritme en reed vanaf dat moment een hele sterke wedstrijd. Iedere ronde moest er wel een rijder aan geloven en dit zorgde ervoor dat hij op een eenentwintigste plaats over de finish wist te komen.

Er had wellicht meer ingezeten omdat er drie ronden lang een gele vlagsituatie was waarbij je niet mag inhalen. Zijn tijden waren in ieder geval snel genoeg voor de top vijftien en dit is goed voor het vertrouwen van Jaimie.

Aankomend weekend zal Jaimie starten in het Nederlands Kampioenschap in Assen!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search