Jaimie van Sikkelerus zet stijgende lijn verder in WK Supersport 600 in Imola

 In WK Supersport 600

Afgelopen weekend stond Jaimie van Sikkelerus aan de start bij de WK Supersport 600 in Imola.

Lange tijd leek Jaimie af te stevenen op een goed resultaat tot hij door een probleem met de motor noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Op de vrijdag stonden er twee tijdtrainingen van een uur op het programma. Het was voor Jaimie wel wennen in het eerste uur want het circuit van Imola was erg technisch. De juiste bochten, lijnen en rempunten moesten gezocht worden. De Yamaha liep goed en er moest gezocht worden naar de juiste afstelling en set up van de motor. Daarnaast moest Jaimie in deze twee trainingsuren vooral meters maken. Helaas was er tijdens het tweede uur een code rood door een val van een andere rijder maar gelukkig kon de training daarna nog wel weer worden hervat. Na vijfenveertig minuten training in het tweede uur zat Jaimie in een snelle ronde maar helaas moest hij die afbreken omdat de benzine op was. Er zat niets anders op dan te wachten op de bezemwagen die hem terug bracht naar de paddock.

Op zaterdag tijdens de superpole wist Jaimie er een knappe drieëntwintigste tijd uit te persen. Dit tot grote tevreden van zijn team. Tijdens de start van de race op zondag liep de Yamaha zeer goed en wist Jaimie een goede start te pakken. Meteen schoof hij door naar de twintigste plaats, helaas volgde er opnieuw een code rood situatie waardoor er opnieuw herstart moest plaatsvinden. Bij de herstart kwam Jaimie minder goed van zijn plaats en na twee ronden volgde er opnieuw een rode vlag situatie. Ditmaal lag er een groot oliespoor op het circuit. Een uur lang werd er niet geraced op het circuit en werd er besloten dat de Supersport 600 klasse later in de middag een verkorte wedstrijden zouden rijden van elf ronden.

Jaimie kwam goed van zijn plek en lag meteen op de tweeëntwintigste plaats. Het ritme was goed en binnen vijf ronden wist de Yamaha rijder zich op te werken naar de achttiende plaats. Meteen nam hij afstand van zijn achtervolgers. De achttiende plaats was duidelijk haalbaar tot Jaimie echter met hoge snelheid, boven de tweehonderd kilometer per uur, rechtdoor schoot. Jaimie kon zijn weg vervolgen maar de schrik zat er goed in. Omdat Jaimie een raar gevoel had met de achterkant van de motor en niet meer durfde te pushen besloot hij om er uit te rijden. Op dat soort momenten gaat veiligheid boven alles.

Het team heeft nu twee weken om uit te zoeken waar het probleem zit in de motor en dan reizen ze af naar het circuit van Donington voor de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap Supersport 600.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search