Jaimie van Sikkelerus derde in NK Supersport in Assen

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus van MVR Racing is tijdens het Nederlands Kampioenschap Supersport in Assen op een mooie derde plaats geëindigd.

Een week na de wedstrijd om het wereldkampioenschap Supersport stond er voor Jaimie opnieuw een wedstrijd gepland op het circuit van Assen. Ondanks dat van Sikkelerus in de kwalificatie hinder ondervond van een klein elektronisch probleem wist hij toch een derde tijd op de klokken te zetten, slechts 0.4 seconde achter de snelste man.

Bij de start van de wedstrijd kwam Jaimie redelijk goed weg en kwam als vierde uit de eerste paar bochten. Gelijk wist hij in de eerste ronde door te stoten naar een derde plaats maar opdat moment hadden de twee kopmannen al een klein gaatje weten te slaan. Jaimie ging er goed voor zitten en binnen twee ronden wist hij het gaatje dicht te rijden en wist hij zelfs de tweede plaats over te nemen.

Helaas maakte Jaimie in het wiel van de koploper een paar foutjes waardoor hij meteen weer werd terugverwezen naar de derde plaats. Gelukkig herpakte hij zich en trok weer in de aanval. Echter door een valpartij achter op de het circuit, waarbij een rijder roerloos op het circuit bleef liggen, werd de wedstrijd vroegtijdig afgevlagd. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de derde positie.

“Gelukkig waren mijn tijden op het einde van de race goed en sloot ik het weekend met een goed gevoel af,” aldus Jaimie.

Volgende week staat de derde wedstrijd voor het WK Supersport gepland op het circuit van Imola in San Marino, Italie.

Voor al het nieuws, uitslagen en de kalender is Jaimie altijd te volgen via: www.jaimievansikkelerus.nl

Fotocredits: Erik de Ruijter

Recent Posts

Start typing and press Enter to search