Jaimie van Sikkelerus op het podium in het NK Supersport 600 in Assen

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus van MVR Racing is in de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 in Assen op het podium geeindigd.

De hele wedstrijd was de Akersloter in gevecht om de tweede plaats maar kon het gevecht net niet winnen en moest genoegen nemen met een derde positie.

Het weekend begon op vrijdag met een flinke valpartij waarbij Jaimie met motor en al door de lucht vloog en hard op zijn hoofd terecht kwam. Gelukkig herstelde hij hier snel van en begon hij op zaterdagochtend vol zelfvertrouwen aan de eerste kwalificatie. Op dat moment was het circuit nat en hierop voelde van Sikkelerus zich als een vis in het water. Hij reed slechts vier ronden maar wist wel de snelste tijd op de klokken te zetten. In de tweede kwalificatiesessie was het circuit opgedroogd en ook ditmaal slaagde Jaimie erin om een redelijke snelle tijd neer te zetten waarmee hij in de wedstrijd vanaf een tweede positie mocht starten.

Toen de startlichten in de race uitgingen, kwam Jaimie niet lekker weg en moest een aantal plaatsen prijsgeven. Gelijk ging hij in de aanval en kwam op een derde plaats uit de eerste ronde. Vol goede moed ging hij het gevecht aan met Rob Hartog, een rijder waar hij ook mee rijdt in het wereldkampioenschap. Na verschillende mooie inhaalmanoeuvres, die fair en correct werden uitgevoerd, was het toch Rob die aan het langste eind trok en als tweede werd afgevlagd voor Jaimie.

De Yamaha machine heeft goed zijn werk gedaan en Jaimie heeft dan ook veel vertrouwen opgedaan. Over twee weken wordt het wereldkampioenschap supersport verreden in Assen en daarom was dit een perfecte test voor deze wedstrijd!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search