Jaimie van Sikkelerus maakt het beste van moeilijke GP Supersport in Spanje

 In WK Supersport 600

Jamie van Sikkelerus van het MVR team heeft in zijn eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap supersport in het Spaanse Aragon tegenslag gekend. Voor Jamie was het zijn eerste wedstrijd van het seizoen in het wereldkampioenschap Supersport. Het werd een weekend waarin veel tegen zat want ondanks dat het MVR team er alles aan deed om de motor optimaal op Jamie af te stellen, liet de techniek iedereen in de steek. Tot drie uur s ’nachts waren de monteurs bezig met het wisselen van het motorblok nadat het wedstrijdblok was stuk gelopen. Daarna werkte Jamie zijn transponder niet goed waardoor hij in de vrije training slechts 10 ronden kon rijden. Gelukkig zat hier wel één tijd tussen die snel genoeg was om te mogen starten.

In de kwalificatie had Jaimie nog steeds niet het vertrouwen en het goede gevoel met de motor om een scherpe tijd neer te zetten. Hierdoor zat er niet meer in dan een achtentwintigste tijd. Hierna gingen de monteurs weer met Jamie aan de slag om aan de afstelling te werken voor de wedstrijd op zondag.

Op zondag gingen de rode lichten om 11:30 uur uit en was Jamie zijn eerste WK start van het seizoen een feit. Na drie ronden kon Jamie zich mengen in het gevecht om de twintigste plaats, echter kwam de versnellingsbak tussen twee versnellingen in te zitten waardoor Jamie in het grind belandde. Hij bleef op de motor zitten maar had in totaal achttien seconden nodig alvorens hij zijn weg kon vervolgen op een eenendertigste plaats. Gelukkig kon van Sikkelerus zijn goede ritme weer oppakken en wist er nog een vierentwintigste plaats uit te slepen.

Met alle tegenslagen, waar alleen de techniek debet aan was , was dit het hoogst haalbare. Nu moet het team de gegevens meenemen naar de volgende WK wedstrijd in Assen op 30 April zodat ze daar beter voor de dag kunnen komen. Jaimie en het MVR team zijn positief gestemd en hebben er veel zin in.

De wedstrijd in Assen is op zondag 30 april live te volgen op Eurosport1.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search