Jaimie van Sikkelerus tekent bij het MVR team en het WK supersport

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus uit Akersloot heeft vanavond tijdens zijn jaarlijkse sponsorfeest zijn plannen voor 2017 bekend gemaakt. “Ik ga voor het Nederlandse MVR Racing op Yamaha de Europese wedstrijden van het wereldkampioenschap supersport rijden ,” sprak Jaimie zijn ondersteuners enthousiast toe.

Van Sikkelerus reed dit jaar zijn eerste volledige seizoen in het Open Nederlands Kampioenschap Supersport en maakte een stijgende lijn door. “Aan het einde van het seizoen had ik de snelheid en het vertrouwen om wedstrijden te winnen. Na mijn eerste overwinning in Hockemheim kwam ik in de flow en wist ik ook de laatste wedstrijden in Assen te winnen waardoor ik nog derde ben geworden in de eindstand.”

De stap van het Nederlands Kampioenschap naar het wereldkampioenschap is groot en dit beseft Jaimie zich goed. “Ik heb dit jaar al WK wedstrijden gereden in Assen en Donnington. Ze gaan echt heel hard maar ik denk dat ik met het MVR team achter mij toch een gooi moet kunnen doen richting de top vijftien. Wel denk ik dat we een route van meerdere jaren uit moeten stippelen om te zien wat er echt haalbaar is.”

Jaimie is momenteel al volop in de voorbereiding op het nieuwe seizoen en reed onlangs de Speedweek van oud Grand Prix winnaar Wilco Zeelenberg in Spanje. “Het rijden ging heel lekker daar en mijn tijden waren goed. We hadden wel wat pech met het weer maar ik heb er veel van opgestoken. Verder ben ik veel aan het conditie trainen zodat ik fit aan het seizoen kan beginnen. Binnenkort word ik nog wel voor de tweede keer aan mijn knie geopereerd maar dit zal de voorbereiding niet in de weg staan.”

Jaimie heeft nog even tijd want zijn eerste Grand Prix van 2017 staat pas gepland op 2 april in het Spaanse Aragon.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search