Jamie van Sikkelerus tankt vertrouwen in voorbereiding op WK Supersport in Misano

 In WK Supersport 600

Jaimie van Sikkelerus van MVR Racing blikt met gemengde gevoelens terug op het Nederlands Kampioenschap Supersport 600 in Assen.

Van Sikkelerus trainde als snelste maar werd uiteindelijk uitgesloten voor deelname omdat zijn motor teveel lawaai had geproduceerd!

Op vrijdag heeft Jaimie vijf sessies gereden op het circuit van Assen ter voorbereiding op de NK wedstrijd, die op zaterdag op het programma stond. Tijdens deze sessies ging het rijden goed en heeft Jaimie samen met zijn monteurs kunnen werken aan de juiste afstelling van de motor. De juiste afstelling werd gevonden en zo waren ze klaar  voor de wedstrijd op zaterdag. Ook werd er de hele dag geluidscontrole gehouden en hier kwam Jaimie zijn motor ook met vlag en wimpel door. “De omstandigheden waren goed en de rondetijden worden steeds beter, dat geeft vertrouwen voor morgen,” aldus van Sikkelerus.

De zaterdag begon in de ochtend met de eerste kwalificatietraining, de snelheid zat er meteen goed in en Jaimie wist de snelste tijd neer te zetten. Vol vertrouwen begon hij dan ook aan de tweede kwalificatietraining, welke rond het middaguur werd gehouden.  Echter kreeg Jaimie na drie ronden de zwarte vlag getoond en hij verliet de baan om zich te melden bij zijn team. Hier kreeg hij te horen dat zijn machine, net zoals 85% van alle deelnemers, teveel geluid produceerde. Het bleek dat er een stroomstoring was geweest op het TT Circuit waardoor het systeem bijna alle motoren registreerde als geluid overschrijdend.  Het team van Jaimie vond het sowieso een raar verhaal omdat de motor op vrijdag nog goed gekeurd was met betrekking tot het geluid.

Na binnenkomst moest Jaimie tekenen voor de geluidswaarschuwing en dit deed hij dan ook net als nog een andere rijder. Met nog vier minuten te gaan ging Jaimie de baan weer op om nog een snelle tijd proberen te zetten. De monteurs hadden zelfs nog een andere decibel killer gemonteerd om zo het geluid extra te dempen. In de twee rondes die Jaimie nog kon rijden zette hij een scherpe tijd neer die goed was voor de pole position.

Jaimie werd echter vijf minuten na afloop van de training opgeroepen door de wedstrijdleiding, alwaar hij te horen kreeg dat hij uitgesloten werd voor deelname aan de wedstrijd. Dit omdat de motor van Jaimie als nog te veel geluid had geproduceerd. Hierna is het team naar de mensen van de geluidsmeting gegaan om verhaal te halen. Hier bleek dat Jaimie pech had en random uit de rijders was geplukt met te veel geluid. Dit om als organisatie een statement te maken aan de rijders hoe groot de ernst is van geluidsoverschrijding.

Ook na veel praten wou de organisatie de beslissing niet terug draaien, en iedereen met te veel geluid een startverbod opleggen kon niet want dan stonden er maar vier man op de grid, aldus de mensen van de geluidskeuring. Dit keer was Jaimie de pineut en kon huiswaarts keren, toch was het niet alleen maar ellende op Assen.

Tijdens de test op vrijdag en de training op zaterdag liet Jaimie zien dat de snelheid en het vertrouwen terug komen. Daarnaast zit hij steeds beter in zijn vel. Nu heeft hij nog twee weken om zich voor te bereiden op de eerstvolgende belangrijke wedstrijd, namelijk het WK Supersport in Misano, Italië.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search