Jamie van Sikkelerus rijd een goede WK Supersport 600 wedstrijd in Misano

 In WK Supersport 600

Jamie van Sikkelerus van MVR Racing heeft afgelopen weekend in het Italiaanse Misano een sterke wedstrijd om het WK supersport gereden.

De Akersloter wist in het sterke veld op een keurige twintigste plaats te eindigen.

Tijdens de trainingen wist Jaimie samen met zijn monteurs een goede basisafstelling te vinden voor zijn motor en hierdoor wist hij in de tweede kwalificatietraining een drieëntwintigste tijd te noteren.
Hiermee zat hij op nog geen twee seconden van de top, dit gaf vertrouwen voor de superpole op zaterdagmiddag. Tijdens de superpole liep het helaas minder en had Jaimie problemen met grip aan de voorkant van de machine. Hierdoor had hij het gevoel alsof zijn voorwiel elke keer weggleed. Hierdoor zat er dan ook niet meer in dan de zesentwintigste tijd.

In de race op zondag kende Jaimie een redelijke start en in de eerste ronde wist hij al vier rijders te passeren. Echter nam hij in die zelfde ronde teveel risico toen hij drie rijders uit wou remmen, Jaimie kon de bocht niet meer halen en schoot van de ideale lijn. Dit kostte hem de vier plaatsen winst die hij had geboekt met de uitremactie en vanaf de vierentwintigste plaats moest hij zijn weg weer vervolgen. Een ronde later had Jaimie de eerste rijder alweer te pakken en gedurende de rest van de race kwam hij door zijn goede en constante rondetijden langzaam naar voren. Ook waren de omstandigheden in Misano zwaar door de enorme hitte, echter kon Jaimie dit met zijn sterke conditie goed aan. Uiteindelijk kwam hij op een twintigste plaats over de finish en hier kon hij zeer tevreden mee zijn.

De volgende wedstrijd is de 501 KM op het circuit van Assen, welke wordt verreden op 1 juli.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search