Gemengde gevoelens voor Jaimie van Sikkelerus na British Supersport race in Cadwell

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team blikt met gemengde gevoelens terug op de British Supersport wedstrijd in Cadwell. Jaimie was naar deze wedstrijd gekomen met als doelstelling om voor het podium te gaan.

De vrije trainingen werden gebruikt om de juiste afstelling van de motor te vinden en om de technische problemen die er waren op te lossen. De motor had niet het goede vermogen en de electronics vielen verschillende keren uit. Hierdoor was het vertrouwen er even niet. 

Voor de kwalificatie op zondagochtend had het team na veel zoeken naar de storing de hele dradenboom en alle sensoren en schakelaars vervangen om zeker te zijn dat er met de kwalificatie geen problemen kwamen. Dat pakte goed uit en Jaimie kwalificeerde zich op een keurige vierde tijd.

De start van de race verliep moeizaam want Jaimie werd in de eerste bocht opgesloten omdat twee rijders van hun lijn af moesten. Dit koste Jaimie zo’n vier plaatsen. Ondanks dit ging Jaimie in de aanval en lag binnen vijf ronden alweer op een vijfde plaats. Helaas kwam zijn opmars ten einde toen hij in een snelle linkerbocht niets vermoedend door een andere rijder werd aangereden, wat een grote crash tot gevolg had. Jaimie blesseerde hierbij zijn pols, schouder en knie en moest hieraan behandeld worden in het medical centre.

Na een aantal pijnstillers besloot Jaimie om toch van start te gaan in de tweede manche op maandag. De monteurs hebben de hele avond gewerkt om de zwaar beschadigde motor van Jaimie te repareren en dit was prima gelukt. Vanaf P12 ging hij van start en wist een hele goede start te pakken. Hij reed zich snel terug naar voren. Op een achtste plaats rijdend was hij sneller dan de rijders voor hem maar kon ze niet inhalen omdat dit heel moeilijk was op dit circuit. Ook deden het aanremmen van de bochten en de chicanes zoveel pijn dat hij op safe begon te rijden. Keurig gestreden en op karakter stuurde hij zijn goedlopende Yamaha R6 over de finish. Het team was trots maar Jaimie wilde uiteraard meer maar dit was niet mogelijk. 

Nu een bewogen week tegemoet want Jaimie zijn oma overleed ook nog op vrijdagnacht waardoor hij dit eerst moet gaan verwerken.

Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Oulton Park. We willen het team en de sponsoren bedanken en leuk dat WK auto’s en Asko aanwezig waren. Het is erg gezellig als er sponsoren komen kijken.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search