Jaimie van Sikkelerus kent moeilijke Britse Supersport wedstrijd in Thruxton

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft een moeilijke wedstrijd van het Brits Supersport Kampioenschap in Thruxton gekend. 

Op vrijdag werkte Jaimie een stabiele training af maar op dit moment is de supersport klasse in verband met de regels geen eerlijke klasse meer. De organisatie laat zwaardere motoren toe waardoor Jaimie met de huidige Yamaha geen vuist meer kan maken. Jaimie heeft al een hele snelle Yamaha maar tegen motoren met 150 tot 300cc meer, kan hij niet op boksen.

In de kwalificatie zette Jaimie een negende tijd op de klok. Dit is normaal niet zijn plaats maar ook op deze baan was het goed. Hij zat met zijn tijd slechts 0.7 sec achter de pole position.

De eerste manche op zaterdag was mooi. Een groep van negen rijders reed zich los bij de rest en hadden onderling een mooie strijd. Jaimie finishte na een zwaar bevochten wedstrijd op een achtste plaats.

Op zondagochtend kende Jaimie een goede warm up waarin hij een derde tijd neer wist te zetten. Dit gaf hem vertrouwen voor de tweede manche. Op het moment dat Jaimie naar de grid moest rijden, deed zijn motor raar. De motor hield in en het dashboard knipperde en werkte niet. Op de grid kun je niets meer doen en daardoor ging Jaimie met een afgeplakt dashboard van start. Tijdens de wedstrijd stotterde zijn motor en hield in. Hierdoor kon hij niet optimaal rijden maar wist er toch een negende plaats uit te halen, wat gezien de omstandigheden nog heel netjes is. Op karakter heeft hij de wedstrijd uitgereden en toch nog belangrijke punten gepakt.

In het kampioenschap is Jaimie een plaats gestegen vanwege een diskwalificatie van een rijder voor hem. Op dinsdag heeft Jaimie een test gedaan op het Cadwell Park. Alles ging hier goed en daarom kijkt Jaimie uit naar de volgende wedstrijd, die verreden wordt op het Cadwell Park.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search