Jaimie van Sikkelerus kent moeilijk weekend op Brands Hatch

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft bij het British Supersport Championship op Brands Hatch een moeilijk weekend gekend.

Het weekend begon op vrijdag prima en Jaimie zat er goed bij. De verschillen tussen de rijders waren klein en alle tijden in de top tien lagen dicht bij elkaar. Jaimie sloot de vrijdag af op een zevende tijd en dat was voor de trainingen prima.

Voor aanvang van de kwalificatie hadden Jaimie en het team de strategie bepaald om eerst gevoel en ritme te krijgen en dan met nog acht minuten te gaan binnen te komen voor een nieuwe band zodat hij nog drie ronden aan kon zetten. Toen Jaimie binnen was geweest voor een nieuwe band, ging hij op pad om een snelle tijd neer te zetten. De eerste drie secties verliepen goed en waren goed voor de top 4 maar daarna werd er vanwege een ongeval met de rode vlag gezwaaid. Hierdoor werd de snelle ronde van Jaimie gecanceld waardoor hij vanaf een veertiende plaats moest starten.

De eerste manche was een sprintrace over negentien ronden. De regen kwam tijdens de wedstrijd met bakken uit de lucht. Omdat Jaimie tussen rijders reed waar hij niet hoort, kon hij niet in zijn ritme komen. Het inhalen ging hierdoor moeilijk waardoor hij niet verder kwam dan een elfde plaats.

De tweede manche werd op zondag verreden over zestien ronden. Jaimie moest vanaf een zeventiende plaats starten en had dus een flinke opdracht. Na een redelijke start kwam hij op een twaalfde plaats uit de eerste ronde maar opdat moment had de kopgroep al een gaatje weten te slaan. Jaimie gaf alles maar door de vele verschillende motoren met verschillende vermogenseigenschappen was het inhalen op deze baan erg moeilijk. Toch reed hij een sterke race en zette sterke rondetijden op de klok. Jaimie wist er nog een negende plaats uit te halen. Meer zat er helaas niet in. Over drie weken wordt de volgende wedstrijd verreden in Thruxton.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search