Jaimie van Sikkelerus laat goede snelheid zien in Snetterton maar kent ook pech

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft in het British Supersport Kampioenschap in Snetterton een sterke wedstrijd gereden. In de eerste manche kwam Jaimie na een matige start terug naar een vierde plaats. Ook in de tweede manche had hij uitzicht op de vierde plaats totdat hij af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

Het circuit van Snetterton is de favoriete baan van Jaimie in het British Supersport Kampioenschap. Op vrijdag had hij nog niet het juiste gevoel met de afstelling en kon daardoor niet hard genoeg pushen waardoor er niet meer in zat dan een negende tijd. In de tijdtraining op zaterdag ging het veel beter en wist Jaimie zijn tijd flink aan te scherpen en schoof door naar een zesde tijd. Ondanks dit was het nog niet goed genoeg. 

Op zaterdagmiddag stond de eerste manche op het programma. Jaimie pakte een matige start maar reed een goede wedstrijd en wist er een vierde plaats uit te halen. Dit was net niet voldoende voor een podiumplaats.

In de warm up op zondagochtend ging het echter mis met Jaimie. Een andere rijder miste een bocht en kwam terug het circuit op. Jaimie finishte hierin als zesde maar kreeg strafpunten en werd drie plaatsen terug gezet. Hierdoor moest Jaimie vanaf een tiende startplaats starten in de tweede manche. Het rijden ging als een speer. Na acht ronden wist hij de snelste tijd op de klok te zetten en hij had uitzicht op de vierde plaats. Helaas ging toen in de eerste bocht van de negende ronde zijn motor kapot waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Jaimie en het team gaan nu alles repareren om over twee weken weer van start te kunnen gaan in de volgende wedstrijd in Brands Hatch.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search