Jaimie van Sikkelerus kent moeilijke British Supersport wedstrijd in Schotland

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft een moeilijke wedstrijd van het British Supersport Kampioenschap in Schotland gekend.

Jaimie kwam op vrijdag ondanks verwoede pogingen niet aan de tijden die we van gewend zijn. Het motorblok had helaas niet het vermogen en Jaimie miste power. Na de trainingen is er een ander motorblok onder de motor gemonteerd want op zaterdag stond de kwalificatie op het programma met daarna in de middag de eerste manche.

Op deze moeilijke baan wist Jaimie in de tijdtraining een achtste tijd neer te zetten. Dit was niet de tijd waar Jaimie voor ging maar een startplaats op de derde startrij is ok.

Bij de start van de eerste manche kwam Jaimie goed weg en wist zijn positie te behouden. Nu was het de moeilijke taak om naar voren te komen want op dit circuit was maar één plaats waar goed ingehaald kon worden. Jaimie werkte zich op naar een vijfde plaats en het rijden ging lekker totdat de zesde man zich in de laatste bocht van de laatste ronde verremde en hard tegen de achterkant van Jaimie aan reed. Jaimie vloog rechtdoor de grindbak in maar kon de motor nog recht houden. Wel verloor hij hierbij verschillende posities en eindigde als tiende.

Ook in de tweede manche kwam Jaimie goed weg bij de start en kon als zesde aan de wedstrijd beginnen. Hij zat in de kopgroep en hoefde geen inhaalrace in te zetten. Door een valpartij achter in het veld was er een rode vlag situatie waardoor er 15 minuten later een herstart ingezet moest worden. Wel werd de wedstrijd met zes ronden ingekort en dit was voor Jaimie een nadeel omdat hij meestal in de slotfase sterk is. 

Bij de herstart kwam Jaimie redelijk goed weg en zat in een sterk groepje op een zesde plaats. Dit groepje bestond uit vier rijders vanaf een vierde tot aan de zevende plaats. Het lukte Jaimie niet om een plaats op te schuiven maar moest zelf wel een plaats prijsgeven. Hij finishte op een zevende plaats maar wist dat er meer in had gezeten. 

Over drie weken gaat het kampioenschap verder in Snetterton en daar gaat Jaimie met vertrouwen naartoe omdat hij hier vorig jaar een topwedstrijd heeft gereden.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search