Jaimie van Sikkelerus op het podium in Oulton Park

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team is tijdens de British Supersport wedstrijd op Oulton Park op het podium geeindigd.

De vrije trainingen op vrijdag verliepen goed en de motor stond goed afgesteld. Het team had hun huiswerk goed gedaan en dit wierp zijn vruchten af.

Op zaterdagochtend ging Jaimie al vroeg op de fiets zitten om zijn geblesseerde knie van een wedstrijd eerder, zo soepel mogelijk te krijgen. Om 12:00 uur stond de kwalificatie op het programma. Lang schommelde hij tussen de vierde en tiende tijd. In de slotfase viel hij terug naar een veertiende tijd waardoor Jaimie in de laatste minuut van de vijftien minuten durende sessie nog een keer aanzette. In deze ronde reed hij achter een andere snelle rijder aan en beet zich vast in deze rijder. Jaimie perste er een hele snelle tijd uit en sloot de sessie af op een goede derde plaats, waarmee hij vanaf de eerste startrij mocht starten.

In de eerste manche pakte Jaimie een goede start en reed in de eerste vijf ronden met zes andere rijders bij elkaar. Jaimie kreeg de derde plaats in handen en bleef op het ongelooflijk moeilijke circuit met allemaal blinde bochten en hoogteverschillen scherpe tijden op de klok zetten. Omdat de rest af zakte bleef Jaimie met twee andere rijder over aan de kop en reed zelfs de snelste rondetijd. Er werd tot aan de laatste bocht gevochten en uiteindelijk werd Jaimie op een goede derde plaats afgevlagd. Met dit resultaat mocht hij plaats nemen op het podium en scoorde belangrijke punten voor het kampioenschap.

In de tweede manche mocht Jaimie voor de eerste keer vanaf pole position vertrekken. Hij pakte een goede start en reed op een tweede plaats. Ditmaal bleef de kopgroep van negen man vechten voor iedere centimeter. In de zevende ronde remde Jaimie te laat voor een bocht en schoot rechtdoor van de baan af en viel terug naar een negende plaats. Tevens verloor hij de aansluiting met de groep maar deze wist hij weer terug te vinden. Hij vocht tot aan de finishvlag en wist als zevende binnen te komen.

Jaimie heeft belangrijke punten gepakt en reist over twee weken met vertrouwen af naar Donnington Park.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search