Jaimie van Sikkelerus kent moeilijke wedstrijd in Thruxton

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft op het circuit van Thruxton een moeilijke British Supersport wedstrijd gekend.

De trainingen werden onder warme omstandigheden verreden en ondanks dat hij goede sectie tijden had, lukte het Jaimie niet om alle secties aan elkaar te knopen en er een perfecte ronde uit te persen. Op zaterdag stond de kwalificatie op het programma. Jaimie zette hierin alles op alles en wist zijn tijd flink te verbeteren. Hij sloot de sessie af als elfde en mocht hiermee vanaf de vierde startrij starten.

Omdat Jaimie en het team voor een lange gearing hadden gekozen op dit snelle circuit, ging het bij de start mis. De motor zakte helemaal in en kwam ver onder het juiste toeren gebied waardoor hij voor de eerste bocht al twaalf plaatsen had verloren. Deze posities moest hij allemaal terug zien te winnen maar dit viel op dit niveau niet mee. Na een manche waarin hij alles heeft gegeven, kwam hij op een twaalfde plaats over de finish en pakte hiermee toch een paar punten voor het kampioenschap.

De warm up op zondag verliep redelijk. Jaimie had zijn start nog een keer geoefend en deze verliep nu prima. Echter bij de start van de tweede manche ging het door de zenuwen opnieuw mis waardoor hij wederom vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Met rondetijden die goed waren voor een plaats in de top vijf kwam hij terug naar een dertiende plaats. Het was een manche die hem veel energie heeft gekost maar waarin hij opnieuw punten pakte voor het kampioenschap.

Dit was niet de uitslag waar Jaimie en het team op voorhand op hadden gehoopt. Jaimie is een vechter en zal ook weer uit dit dal komen. Jaimie zal nu twee dagen gaan testen op het Cadwell Park. Het team heeft tijdens de wedstrijd super werk geleverd en de motor is perfect in orde. In de komende periode zal er aan de spanning van Jaimie gewerkt moeten worden zodat hij bij de aankomende wedstrijden weer sterk voor de dag kan komen.

Sponsoren en team bedankt!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search