MPM Routz Racing pakt podiumplaats in British Supersport Kampioenschap op Cadwell Park

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft op het Cadwell Park een sterke wedstrijd voor het British Supersport Kampioenschap gereden. Ook het team leverde een topprestatie want er moest het hele weekend hard gewerkt worden.

Gelijk vanaf de eerste vrije training op zaterdag was Jaimie sterk en wist hierin een vijfde tijd op de klok te zetten. Ook in de tweede vrije training ging het goed totdat het motorblok kapot ging. De monteurs monteerden een nieuw blok onder de motor zodat Jaimie op zondagochtend met frisse moed aan de kwalificatie kon beginnen. Jaimie wist in deze sessie een negende tijd neer te zetten en was klaar voor de eerste manche.

Na een iets minder goede start kwam Jaimie op een twaalfde plaats door de eerste bocht. Hij begon aan een opmars en vocht zich door het veld heen naar voren. Echter bij het ingaan van de laatste ronde sloeg het noodlot toe. Op een vijfde plaats ging het motorblok opnieuw stuk. Gelukkig hadden ze nog een blok bij zich die Kevin, Leon en Quinten s’avonds op vakkundige wijze monteerden.

Op maandagochtend regende het hard en hierdoor besloten Jaimie en het team om deze te laten schieten en uit te kijken naar de hoofdrace. Jaimie pakte een goede start en begon op een achtste plaats aan de wedstrijd. Hij voelde zich goed op de motor en knalde naar voren. Hij begon op een vierde plaats aan de laatste ronde en toen in deze ronde de rijder voor hem ten val kwam, schoof hij door naar een derde plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish en pakte hiermee een podiumplaats. Een hele knappe prestatie voor Jaimie en het team.

Jaimie en het team hopen het ritme door te kunnen zetten naar de volgende wedstrijd die over twee weken in Snetterton op het programma staat.

Jaimie wil zijn sponsoren en het team bedanken voor al hun steun!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search