Jaimie van Sikkelerus houdt schade beperkt op Donington Park

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft tijdens de derde ronde van het British Supersport kampioenschap op Donington Park de schade beperkt weten te houden.

Jaimie had het zwaar in Donington. Bij de vorige wedstrijd in Oulton Park kwam Jaimie hard ten val en was hiervan nog niet hersteld. Zijn schouder is behoorlijk beschadigd en ook de slijmbeursontsteking komt dit niet ten goede. In de kwalificatie zat alles dicht bij elkaar maar Jaimie wist zich hierin goed staande te houden en kwam uit op een zevende tijd.

Bij de start van de eerste manche kreeg van Sikkelerus een tegenslag te verwerken. Hij belandde buiten de baan en kwam achter in het veld terecht. In dezelfde ronde kwam er een andere rijder voor hem ten val waardoor er code rood kwam. Na een uur werd de wedstrijd weer hervat waarin Jaimie opnieuw een vervelende start kende. Hij moest zich zien te herpakken en proberen in het juiste ritme te komen. Ook ditmaal viel er een andere rijder vlak voor Jaimie waardoor hij naast de baan terecht kwam maar nog net op de motor kon blijven zitten. Vanwege de rode vlag situatie werd de wedstrijd ingekort naar zestien ronden. Jaimie kwam uiteindelijk op een twaalfde plaats over de finish, wat niet de positie is waar hij hoort te zitten maar wel heeft hij hiermee belangrijke punten gepakt.

In de warm up op zondagochtend kreeg van Sikkelerus opnieuw een tegenslag te verwerken. Een rijder voor hem kwam hard ten val waardoor Jaimie op hoge snelheid de grindbak in vloog. Dankzij zijn supermoto skills kon hij zijn motor net voor de vangrail dwars gooien waardoor hij niet in de vangrail terecht kwam.

In de tweede manche mocht Jaimie vanaf de dertiende plaats starten. Hij pakte een redelijke start en Jaimie wist zijn positie te behouden. Helaas kwam er ook nu iemand voor hem ten val in de tweede ronde. Al deze valpartijen die je ziet gebeuren hielpen niet echt in het vertrouwen van de rijder uit Akersloot. Jaimie vocht echter door en kwam in het midden van de wedstrijd in het juiste ritme. Zijn rondetijden gingen naar beneden en hij begon veel rijders in te halen. In de laatste vier ronden was hij de op drie na snelste coureur op de baan en eindigde uiteindelijk op een sterke achtste plaats.

In de tussenstand van het kampioenschap bezet Jaimie nog steeds de vijfde plaats. Over twee weken gaat dit kampioenschap verder in Knockhill, Schotland. In de periode tot aan de wedstrijd zal Jaimie er alles aan doen om zijn schouder te laten herstellen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search