Jaimie van Sikkelerus rijdt op karakter in de punten

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing Team is in de British Supersport wedstrijd op Oulton Park in beide manches in de top tien geëindigd. In de eerste manche kwam hij na een matige start terug naar een negende plaats. In de tweede manche reed hij op karakter want door een zware valpartij in de warm up had hij zich flink bezeerd. Ondanks dit zette Jaimie door en wist er toch een zevende plaats uit te halen!

Op het prachtige circuit van Oulton Park kende van Sikkelerus een goede training. De tijden gingen omlaag en Jaimie kwam al beter in zijn ritme. Wij hadden op deze baan niet getest, wat merkbaar was maar toch zat hij er dicht bij.

Op zondag tijdens de kwalificatie kwam het erop aan wanneer en hoelaat je overstapte van de regenbanden naar de droog weer banden want de baan droogde hard op. Het team gaf Jaimie een call om binnen te komen en met nog drie ronden te gaan ging hij uit op de semi slicks. Jaimie zette wel een tijd maar kwam snel vast te zitten achter de langzamere rijders waardoor zijn rondetijd verloren ging. Uiteindelijk finishte Jaimie op een veertiende plaats.

Op zondagmiddag stond de eerste wedstrijd op het programma. De start was niet goed en helaas liepen de eerste twee bochten ook niet lekker. Jaimie kwam op een dertiende plaats vast te zitten achter een andere coureur die hij maar moeilijk kon passeren. Toen Jaimie hem voorbij was, knalde hij naar voren toe en finishte op een negende plaats.

Op maandag tijdens de warming up zat Jaimie goed op de motor en was voorin te vinden. Helaas sloeg het noodlot toe en Jaimie crashte erg hard. Met ruim 160 km per uur moest hij van de motor afspringen. Jaimie was overal blauw en had schaafwonden. Ook de ribben hadden een harde klap gehad en uiteraard was ook de motor bij de crash behoorlijk kapot geraakt. Het team heeft een goede prestatie geleverd om de motor weer helemaal klaar te hebben voor de tweede race. Jaimie reed met zoveel pijn dat de chicanes bijna onmogelijk waren maar hij heeft doorgezet en niet opgegeven en dat leverde hem een mooie zevende plaats op.

De rijder uit Akersloot heeft nu twee weken rust voordat de volgende wedstrijd op het programma staat.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search