Jaimie van Sikkelerus kent moeilijk maar leerzaam WK Assen 

 In Geen onderdeel van een categorie

Tijdens de training op vrijdag wisten wij al dat we niet voor de voorste gelederen konden gaan. Omdat onze motor afgestemd is op de verschillende regels voor in het Brits kampioenschap en omdat de nieuwe banden waar ze in het wereldkampioenschap mee rijden zo anders zijn, hadden wij langer de tijd nodig om dat te begrijpen. Hier waren de twee trainingen op vrijdag gewoon tekort voor.

Desalniettemin gaven Jaimie en het team de volle 100 % inzet en dit bracht hem naar een nieuw persoonlijk record op Assen.

Op zaterdag wist Jaimie in de kwalificatie in het sterke deelnemersveld een 22ste tijd neer te zetten. 

Aan het einde van de middag stond de eerste race op de agenda en wij hadden gekozen om niet met de zachtste band van start te gaan. Hierdoor moest Jaimie in de beginfase iets toegeven. Uitkomend eerste bocht na de start raakte jaimie de achterwiel grip kwijt en verloor veel posities, kwam hij in een groepje te rijden dat de aansluiting op de punten verloor. Jaimie vocht zich terug naar een zeventiende plaats maar helaas werd de wedstrijd vanwege een valpartij van een andere rijder vijf ronden eerder afgevlagd. Dat was jammer omdat Jaimie aan gaf dat hij aan het einde beter in zijn ritme kwam en zijn achterband nog over had.

Op zondag stond de tweede manche op het programma. Voor de start kreeg Jaimie van de organisatie een controle en hierbij werd geconstateerd dat zijn achterband 0,02 bar te laag stond voor het toegestane limiet. Dit mede door de koude wind waardoor het achterwiel teveel afkoelde, en spanning verloor. Hierdoor moest Jaimie van de grid af en na het toevoegen van de 0,02 bar als laatst op de grid staan. Vanaf een dertigste plaats begon hij lichtelijk gefrustreerd aan een inhaalrace en wist na achttien ronden op een zeventiende plaats over de finish te komen. 

Gezien de omstandigheden is het team hier tevreden mee. Alle leerzame momenten nemen we mee naar de volgende wedstrijd om zo sterker te kunnen worden. Aankomend weekend is Jaimie te vinden op Oulton park, een wedstrijd om het Brits Kampioenschap.

Alle sponsoren die waren gekomen onwijs bedankt en hopen dat jullie hebben genoten van de races.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search