Jaimie van Sikkelerus erg sterk tijdens eerste BSB wedstrijd in Silverstone

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

MPM Routz Racing rijder Jaimie van Sikkelerus heeft in de eerste wedstrijd van het BSB Kampioenschap op Silverstone 26 punten weten te pakken.
De Akersloter had in de week voor de wedstrijd nog een harde crash meegemaakt waarbij hij zijn schouder flink blesseerde. Het team had de motor wel weer nieuw gemaakt en Jaimie ging voor de eerste training naar de kliniek om de schouder in te tapen.

De eerste training verliep goed maar we wisten dat er meer inzat maar hij kwam niet verder dan een tiende plaats.

De tweede vrije training was hetzelfde en we hadden wat andere afstellingen geprobeerd maar ook nu kwam het er nog niet uit.

De kwalificatie op zaterdag ging redelijk en Jaimie zat de gehele kwalificatie rond de elfde plaats, binnen een seconde van de pole position. In de laatste twee ronden zette Jaimie nog even aan en toen kwamen de puzzelstukjes op de juiste plaats. Hij pakte zijn snelste ronde en sloot de sessie af op een vijfde plaats.

Aan het einde van de middag was de eerste race en de start was goed maar hij werd iets naar buiten gedrukt. Na twee ronden lag hij op de zevende plaats. Er werd zo hard gereden dat het ronde record in Silverstone voor de 600 eraan ging. Jaimie vocht en liet zich van zijn sterke kant zien en kroop naar voren. Twee ronden voor het einde haalde hij de vierde man in waardoor hij na 18 ronden op een vierde plaats werd afgevlagd. Dit is een ongelofelijk mooie prestatie op het hoogste niveau.

Op zondag stond de tweede manche op het programma. Jaimie mocht vanaf P7 starten (snelste ronde tijd van de eerste race). Ook nu was de start weer redelijk en Jaimie begon op zijn eigen plaats aan de wedstrijd. Even moest hij een plaats afstaan maar begon vervolgens weer naar voren toe te vechten. Op een vijfde plaats rijdend werd het moeilijk en zat hij in een prachtig gevecht. Ze gaven elkaar geen centimeter toe. Jaimie positioneerde zich in de laatste ronde om nog een inhaalmanoeuvre te forceren. Helaas was er toen net een gele vlag situatie waardoor er niet ingehaald mocht worden. Ook nu kwam Jaimie na 25 ronden op een vierde plaats over de finish.

Aankomend weekend zal Jaimie met een wildcard starten in het wereldkampioenschap in Assen. Deze wedstrijd pakt hij als bonus mee met het team en tevens kunnen alle fans en sponsoren hem op eigen bodem zien rijden en aanmoedigen!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search