Moeilijke laatste wedstrijd voor Jaimie van Sikkelerus in het British Supersport Kampioenschap

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft een moeilijke laatste wedstrijd van het British Supersport Kampioenschap gekend. Op vrijdag waren de weersomstandigheden erg wisselend waardoor de baan erg glad was en uitrijden onverantwoord was. De tweede training werd onder droge omstandigheden verreden. Het rijden met Jaimie ging redelijk maar het was noodzakelijk om voor de kwalificatie een andere gearing te zetten. Op zaterdagochtend stond gelijk de kwalificatie op het programma. Jaimie ging met droge banden de baan op maar na de eerste ronde heeft hij zijn banden snel gewisseld naar intermediate banden. Dit ging goed maar omdat de baan sneller droogde dan verwacht, was dit de verkeerde keuze. Jaimie kwam snel naar binnen om met droog weer banden verder te gaan maar toen hij net weer op de baan was, begon het weer te regenen. Dit had tot gevolg dat hij geen tijd meer kon zetten en niet verder kwam dan een negentiende plaats op de grid.

Op zaterdagmiddag werd de eerste manche verreden en Jaimie besloot om met een droge setting te starten. Echter vijftien minuten voor de start begon het opnieuw te regenen waardoor de motor snel werd omgebouwd naar de regensetting met de intermediate banden! Vanwege een code rood in de wedstrijd voor Jaimie, liep alles uit. Toen Jaimie naar de start toe reed, bleek de baan droog te zijn waardoor op de grid de wielen gewisseld werden naar de droge setting maar helaas konden de motor en vering niet meer aangepast worden. Jaimie begon redelijk aan de wedstrijd maar kwam goed naar voren. Hij werkte zich vanaf een negentiende plaats terug op naar een negende plaats in de supersport klasse en dit was met deze set up het hoogst haalbare.

Gebrand op meer begon hij op zondagochtend aan de kwalificatie en ditmaal had hij de juiste setting op de baan. Hiermee kon hij laten zien wat hij in zijn mars heeft en dit was een tweede tijd. Dit gaf hem vertrouwen voor in de tweede manche. Toen de lichten uitgingen kwam Jaimie op een zestiende plaats uit de start en begon na twee ronden zijn weg naar voren te vinden. Op een achtste plaats rijdend in de supersport klasse kreeg Jaimie een flinke tegenslag te verwerken. De motor van de rijder voor hem ging kapot waardoor de vijf rijders die achter hem reden over een flink oliespoor reden. Dit had voor alle vijf de rijders een flinke crash tot gevolg. Jaimie hield zijn motor nog lang onder controle maar viel uiteindelijk aan het einde van de grindbak. Door dit voorval werd de wedstrijd stil gelegd en kwam er een herstart. Jaimie moest achteraan starten en op een 23ste plaats begon hij aan de ingekorte wedstrijd over vijf ronden. Omdat de banden van Jaimie zijn motor door de crash waren afgekoeld had hij het in de eerste twee ronden moeilijk en was het glad in de bochten. Ondanks dit gaf hij alles en knalde naar voren toe. Uiteindelijk finishte hij na een sterk gereden inhaalrace op een achtste plaats in de supersport klasse. Er zat niet meer in dan dit maar het team en Jaimie zijn tevreden met dit resultaat.

Seizoen 2021 is nu afgelopen en ook in 2022 zal Jaimie weer van start gaan in de British Supersport klasse. De doelstelling is om in de top vijf te eindigen. Jaimie kent nu de banen en heeft de data voor de afstelling van de motor perfect in orde waardoor hij er in 2022 voor zal gaan.

Jaimie wil alle sponsoren en helpers bedanken die dit voor hem hebben mogelijk gemaakt.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search