Jaimie van Sikkelerus pakt eerste podiumplaats in het British Supersport Kampioenschap in Donington Park

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van MPM Routz Racing is tijdens de voorlaatste wedstrijd om het British Supersport Kampioenschap op Donington Park op het podium geëindigd. In de regen kwam van Sikkelerus in de eerste manche tijdens een sterke opmars ten val en moest teleurgesteld de wedstrijd verlaten. In de tweede manche revancheerde hij zich door ijzersterk derde te worden!

Op vrijdag begon Jaimie goed aan de training en hij was er opgebrand om een goed resultaat neer te zetten. Op zaterdagochtend stond de kwalificatie op het programma. In het begin van de sessie wist hij een tiende tijd op de klok te zetten. Met nog twaalf minuten te gaan, kwam hij de pits in voor een nieuwe achterband. Met nog acht minuten te gaan, ging Jaimie nog een keer op pad om een scherpe tijd op de klok te zetten. Alle sectoren werden groen en zelfs 1 daarvan werd paars en dat betekent dat hij de snelste sectietijd neer zette. Hij wist de ronde goed af te sluiten en kwam uit op een zesde plaats totaal en werd hiermee vijfde van zijn klasse.

Voor de start van de eerste manche kwam de regen met bakken uit de lucht. Jaimie voelde zich sterk op de natte, gladde baan. Na een matige start vond hij tijdens de eerste ronde zijn ritme en wist zich binnen twee ronden op te werken vanaf een elfde naar een vierde plaats. Hij reed de hele groep snel voorbij totdat hij een klein foutje maakte omdat hij bij het uitkomen van een bocht te veel op het gas ging. Hierdoor brak de motor aan de achterkant weg en kreeg een highsider. Dit had een valpartij tot gevolg en dit was heel jammer omdat hij al op een vierde plaats reed. 

Door de valpartij was de motor flink beschadigd en hierdoor moesten Kevin en Quinten van het team de hele avond door werken om de motor weer op tijd klaar te hebben voor de volgende racedag!

Op zondagochtend was het circuit bijna helemaal droog in de warm up en in deze sessie liet Jaimie zijn vorm zien. Hij sloot de sessie af op de snelste tijd, wat aangaf dat de motor weer goed gemaakt was. In de tweede manche startte Jaimie vanaf een twaalfde plaats. Hij kwam niet goed weg bij de start omdat hij teveel achterover kwam. Ondanks dit herpakte hij zich goed en begon snelle tijden neer te zetten. Hij vocht voor wat hij waard was en zocht soms de limiet op. De ene na de andere rijder werd een plaats terugverwezen en hij wist de tweede snelste rondetijd neer te zetten. Met nog twee ronden te gaan lag hij op een zesde plaats maar hij reed aanvallend en kreeg in de laatste ronde de aansluiting met de kopgroep. In de voorlaatste bocht ging hij in de aanval en deed een mooie uit rem actie bij de rijder die voor hem reed. Omdat een andere rijder ook nog ten val kwam, wist Jaimie op een derde plaats over de finish te komen, wat een hele goede prestatie is in dit sterke kampioenschap. 

Er heerste trots binnen het team en Jaimie heeft deze derde plaats dik verdiend. Het was een zeer mooi en sterk weekend van de MPM Routz-rijder. Over twee weken staat de laatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma in Brands Hatch. De kersverse Nederlandse kampioen zal hier weer alles gaan geven om voor een mooi resultaat te gaan!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search