Jaimie van Sikkelerus rijdt erg sterk in British Supersport Kampioenschap op Oulton Park

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft in de British Supersport wedstrijd op Oulton Park een sterke wedstrijd gereden. Van Sikkelerus wist zesde en zevende te worden in de manches en pakte hiermee zijn beste seizoenresultaat!

Jaimie zit de laatste maanden sterk op de motor en dit was ook nu het geval in Oulton Park, wat 1 van de moeilijkste circuits is in Europa. Op vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma waarvan de eerste moeizaam verliep. Deze sessie werd vooral gebruikt om de juiste afstelling te vinden. In de tweede sessie ging het al een stuk beter en tevens werd deze verreden op een droge baan.

De kwalificatie was op zaterdag en omdat het circuit half nat, half droog was, had Jaimie het moeilijk om de juiste bandenkeuze te maken. Met nog zes minuten te gaan kwam hij de pits in voor andere wielen met intermediate banden erop. Het team deed dit super snel zodat Jaimie drie minuten later alweer op de baan was. Hij had nog een ronde de kans om een snelle tijd op de klok te zetten en dit deed hij. Jaimie sloot de sessie af op een mooie vierde plaats, wat zijn beste kwalificatie van het jaar betekende.

Op zaterdagmiddag stond de eerste manche over twaalf ronden op het programma. De MPM Oil-rijder startte vanaf de tweede startrij op de vierde plaats. Hij kwam redelijk goed weg en kwam op een derde plaats door. Hij vocht voor wat hij waard was maar met de rijder voor hem ging het niet helemaal lekker waardoor Jaimie tijd verloor. Ondanks dat Jaimie sneller was, had hij zes ronden nodig om hem te passeren terwijl het andere rijders wel lukte om deze rijder snel te passeren. Toen hij deze rijder eenmaal had gepasseerd, pakte hij zijn ritme weer op en werd keurig zesde. Het volledige MPM Routz Racing team en Jaimie waren zeer trots met deze prestatie.

De tweede manche werd op zondag verreden. De beste rondetijd van in de eerste manche bepaald de startopstelling voor in de tweede manche waardoor Jaimie als dertiende mocht starten. Jaimie reed opnieuw een hele sterke wedstrijd en wist aardig wat plaatsen winst te boeken. Na een mooie wedstrijd wist de MPM Oil-rijder op een zevende plaats over de finish te komen, waar hij opnieuw erg blij mee was.

Jaimie wil zijn sponsors bedanken voor het vertrouwen en zal aankomend weekend zijn volgende wedstrijd om de British Supersport Series rijden op Donington Park.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search