Jaimie van Sikkelerus tot op het tandvlees in British Supersport wedstrijd op Silverstone

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus moest tot op het tandvlees tijdens de British Supersport wedstrijd op Silverstone. De kersverse Nederlandse kampioen kampte met een bacteriële infectie in zijn voet en dit werd gedurende het weekend steeds erger. Toch ging de Akersloter op karakter verder en wist in beide manches als zevende over de finish te komen.

In de wedstrijd op Silverstone reed de Moto 2 klasse samen met de supersport klasse. Jaimie voelde zich in de trainingen al snel thuis op het circuit en wist samen met zijn team gelijk de juiste afstelling van de Yamaha R6 te pakken. Vanwege een bacteriële infectie in zijn voet was van Sikkelerus niet helemaal fit. Het was voor Jaimie een raadsel hoe deze zo snel is op komen zetten. Hij moest onmiddellijk pijnstillers en antibiotica nemen om de ontsteking tegen te gaan. Ondanks dit wist hij beide trainingen toch in de top tien af te sluiten.

Op zaterdag stonden de kwalificatie en de eerste manche op het programma. Jaimie had hoge koorts maar stapte toch op de motor terwijl hij het ijskoud had. In de kwalificatie was zijn snelle ronde goed voor een twaalfde tijd en deze tijd was in zijn eigen klasse goed voor een negende tijd.

In de eerste manche verliep de start niet helemaal goed en van Sikkelerus moest hierdoor een paar plaatsen prijsgeven. Hij kwam goed terug en vocht voor wat hij waard was. Op een vijfde plaats ging hij de negentiende ronde in maar hierin had een rijder achter hem een brute inhaalactie op Jaimie waardoor Jaimie wijd ging en er twee plaatsen verloren gingen. Na een goed gereden wedstrijd wist van Sikkelerus op een zevende plaats over de finish te komen. Jaimie had tijdens de manche veel geleden en moest rust pakken om te herstellen.

Op zondag werd de tweede manche verreden over 25 ronden. Jaimie had veel geslapen en zijn been omhoog gelegd om de ontsteking tegen te gaan. Omdat zijn voet erg dik was, kreeg hij zijn laars bijna niet meer dicht. Opnieuw ging hij met pijnstillers van start. Hij pakte een goede start en zat meteen in de kopgroep van 10 man. Na tien ronden raakte er een rijder naast de baan en bij het opsturen van het circuit schoot er op 200 kilometer per uur een steen omhoog die precies tegen de pijnlijke voet van Jaimie aan kwam. Gelijk ontstond er een zwelling waardoor Jaimie bijna niet meer kon schakelen. Toch vocht hij door en wist opnieuw op een zevende plaats over de finish te komen en zat hiermee dicht achter de kopgroep.

Na de finish moest Jaimie gelijk naar de medical crew waar hij aan het infuus werd gelegd voor een antibiotica boost. Op dinsdag zal Jaimie in Nederland zijn voet laten onderzoeken. Het MPM Routz Racing team kende een zwaar weekend met super resultaten door het karakter van Jaimie.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search