Akersloter Jaimie van Sikkelerus Nederlands kampioen wegrace 600 supersport

 In NK SuperCup 600

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team is op het TT circuit van Assen Nederlands Kampioen Supersport 600 geworden. Van Sikkelerus streed in de wedstrijd om de overwinning maar door een foutje verloor hij de aansluiting en werd tweede. Dit was voldoende om de titel in de wacht te slepen, wat tevens Jaimie zijn eerste Nederlandse titel in de wegrace is!

Afgelopen weekend stond er een race voor het Nederlands Kampioenschap op Assen op het programma. Omdat Jaimie tot nu toe alle wedstrijden van het Nederlands Kampioenschap heeft gereden, had hij aan een tweede plaats voldoende om de titel binnen te halen. Tijdens de kwalificatie op zaterdagochtend ging het al goed en er was een mooie strijd om de pole position. Het verschil was heel klein en uiteindelijk miste Jaimie de pole position met een verschil van 0.1 sec.

Toen om 15:30 uur de startlichten uitgingen voor de eerste manche reed Jaimie samen met zijn concurrent weg en er ontstond een spannende strijd. Toen Jaimie een klein foutje maakte verloor hij de aansluiting en omdat een tweede plaats voldoende was voor de titel, nam hij geen grote risico’s meer en reed de wedstrijd uit op een tweede plaats. Met dit resultaat behaalde Jaimie zijn eerste Nederlandse titel in de wegrace! Dit alles is mede mogelijk gemaakt door sponsors, team, familie en alle betrokkenen. Jaimie is iedereen hier heel dankbaar voor en wil iedereen die hieraan heeft meegeholpen enorm bedanken!

Aanstaande woensdag zal van Sikkelerus afreizen naar Engeland waar hij deel zal nemen aan een internationale wedstrijd op het snelle circuit van Silverstone.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search