Jaimie van Sikkelerus werkt sterk weekend af op Cadwell Park

 In BRITISH SUPERSPORT CHAMPIONSHIP

Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing team heeft een sterk weekend gereden tijdens de British Superbike wedstrijd op Cadwell Park. Het circuit van Cadwell Park is de moeilijkste baan van Engeland. Tevens zit de beruchte mountain hier in het circuit. Jaimie had de hele eerste en tweede training nodig om het circuit in zich op te nemen. Dit was moeilijk omdat de baan nog geen vijf meter breed is, er een hoge snelheid ligt en er veel blinde bochten zijn. Op vrijdag werd alles in het werk gesteld om de afstelling goed te krijgen en moest Jaimie leren begrijpen dat hij kalm moet blijven en zijn eigen ding moet blijven doen. Dankzij de cross achtergrond van Jaimie had hij de mountain snel onder controle en maakte mooie sprongen! Echter omdat de baan veel meer bochten heeft, werd de motor daarop afgestemd.

De vrije trainingen werden op een zestiende en dertiende tijd afgesloten en op zaterdag kwalificeerde Jaimie zich als veertiende in zijn klasse. Voor de rijder uit Akersloot was dit het hoogst haalbare. Na wat veranderingen aan de motor en nog een aantal laatste tips ging hij aan het einde van de dag vol goede moed van start in de eerste manche. Het was merkbaar dat Jaimie anders dan normaal de wedstrijd in ging. Hij pakte een goede start en wist gelijk aan te sluiten bij de snelle groep vanaf de achtste man. De tijden vlogen omlaag en Jaimie zette een elfde tijd neer, dit was ook belangrijk voor de startopstelling van de wedstrijd op zondag. In de trein van rijders, die de snelheid opvoerden, reed Jaimie naar voren totdat hij een fout maakte en naast de baan terecht kwam. Dit koste wat plaatsen en tevens zijn ritme. Met nog zeven ronden te gaan kwam Jaimie terug en sloot de wedstrijd af op een nette negende plaats, waar hijzelf en het team erg blij mee waren. 

De warm up op zondagochtend werd in natte omstandigheden verreden. Jaimie voelde zich thuis in deze omstandigheden en zette een zevende tijd neer in zijn klasse. Hij hoopte dan ook dat de tweede manche ook in de regen verreden zou worden. Dit was niet het geval want het bleef droog. Jaimie pakte een goede start en wist tijdens de eerste ronde twee plaatsen winst te boeken. Tevens had hij de aansluiting met een groepje dat helaas uiteen viel. Met nog vijf ronden te gaan had Jaimie de zesde plaats in handen maar kreeg iets last van opgepompte armen. Dit had tot gevolg dat hij minder gecontroleerd kon remmen en verloor daardoor iedere ronde een paar tienden van een seconde. Dit koste hem uiteindelijk een positie waarna hij de wedstrijd op nette wijze uit reed op een zevende plaats. Uiteraard waren Jaimie en het team hier zeer tevreden over. Hij had hier nog nooit gereden en het is dan ook echt een prestatie wanneer je dan deze tijden kunt rijden. Deze week is Jaimie in Nederland en volgende week woensdag zal hij terug keren naar Engeland om daar de twee weekenden die volgen van start te gaan in Snetterton en Silverstone.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search